Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Κ.Κ.Ε.



Σε αυτή την λαίλαπα μέτρων που περνάνε αυτή την ώρα στην βουλή τον λόγο θα πρέπει να τον έχει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο ίδιος ο λαός. Τώρα είναι που πρέπει να σημάνει συναγερμός – ξεσηκωμός, σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο ένας εργαζόμενος να στέκεται στο πλάι του άλλου είτε δουλεύει στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Κανένας μόνος του αυτή την ώρα, όλοι στην αντεπίθεση με τη δύναμη της οργανωμένης λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι:
1. Κίνημα και αγώνας για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα. ΝΑ μην υπάρξει ούτε μία απόλυση. Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς κυβέρνησης - πλουτοκρατίας. Χάος και χρεοκοπία για το λαό, είναι τα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας - τραπεζιτών και βιομηχάνων.
2. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Δεν υπάρχει επαχθές ή μη επαχθές, νόμιμο ή παράνομο. Είναι όλο της πλουτοκρατίας, αυτή να πληρώσει. Μονομερής διαγραφή του χρέους.
3. Κίνημα κι αγώνας για να καταργηθούν τώρα όλα τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα προγράμματα, εφαρμοστικοί νόμοι και δανειακές συμβάσεις.
4. Αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ. Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, «άσπρη μέρα» ο λαός δεν πρόκειται να δει.
5. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ματώνουν για μια καλύτερη διακυβέρνηση - διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Πρέπει να απαιτήσουμε φιλολαϊκή ανάπτυξη, ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.
Να περάσει όλος ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού.
6. Απαιτείται οι κινητοποιήσεις να μην εξαντληθούν στο αίτημα της καταψήφισης των μέτρων γιατί το επόμενο διάστημα θα έρθουν καινούργια μέτρα ακόμα πιο δύσκολα, ακόμα πιο σκληρά..
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, με οργάνωση, συλλογικότητα, λαϊκή πρωτοβουλία και αυτενέργεια να αποτρέψουν τα σχέδια Κυβέρνησης -ΕΕ- Πλουτοκρατίας.
Καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος στην ανέχεια και στην φτώχεια.
Μ’ αυτό το περιεχόμενο και στη βάση πρέπει να πορευτεί το συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια σε αυτούς που θέλουν να το διαλύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: