Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΟΣΥΑΠΕ: ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ



   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

Αθήνα  27 /4 /2017
Αριθμ. Πρωτ.: 45

                ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
                          ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
  Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η καλύτερη τιμή της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η οργάνωση των σημερινών μας αγώνων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
          Αυτή είναι δική μας απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, που μας φορτώνουν κυβερνήσεις, ΕΕ και ΔΝΤ.
          Ξέρουμε πως τη λύση στα προβλήματά μας δεν θα την δώσουν ούτε τα ματωμένα πλεονάσματα, που πανηγυρίζουν, ούτε η καπιταλιστική ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται. Αυτή για να την πετύχουν θα πατήσουν σε μισθούς και μεροκάματα φτώχειας, σε εργασιακές σχέσεις λάστιχο, στη δουλειά ως τον τάφο, σε τσαλαπατημένα δικαιώματα και παροχές.
Η ιστορία των ματωβαμένων Πρωτομαγιών, η ιστορία του εργατικού κινήματος μας οδηγεί και μας δείχνει : Όλα κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Ακόμα και στους πιο χαλεπούς καιρούς η πρωτοπορία της εργατικής τάξης δεν συμβιβάστηκε, δεν έσκυψε το κεφάλι, πάλεψε ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική.
Αυτό είναι το επίκαιρο μήνυμα της Πρωτομαγιάς.
Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, δυναμώνουμε τη συσπείρωσή μας ενάντια στους σύγχρονους εκμεταλλευτές μας, ενάντια σε όσους μακελεύουν τους λαούς για να αρπάξουν τον πλούτο τους, το πλούτο της ζωής τους, τον πλούτο του τόπου τους, της πατρίδας τους.
Βλέπουμε ολόκληρες περιοχές να φλέγονται, χιλιάδες άνθρωποι να ξεριζώνονται… Γιατί; Για να «ξαναμοιράσουν» τη γη, για  να κάνουν πλιάτσικο στις πλουτοπαρωγικές πηγές, για να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας…
Γι αυτό βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Γι αυτό «σουλατσάρει» το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, γι αυτό έχουν και χρησιμοποιούν τις Βάσεις τους (Σούδα κλπ). Για τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων όλοι οι ιμπεριαλιστές παραβιάζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ!!!
Υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα και στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους μας θέλουν να μας έχουν σαν κέρδη στην ειρήνη τους και σαν κρέας στα κανόνια τους στον πόλεμο!
Έτσι συνεχίζουμε τους αγώνες μας. Έτσι τιμάμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: