Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ




Πύργος 28/6/2019      


Αριθ. Πρωτ.: 253




Προς:
  1. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού
(διά μέσου του μήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ηλείας)
  1. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας Π.Ε. Ηλείας

ΘΕΜΑ:
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ






Με το υπ’ αριθ. 242/28-5-2019 έγγραφό μας, καλούσαμε άμεσα τους Διευθυντές των υπηρεσιών που λόγω αρμοδιότητας οι υπηρεσίες τους εκτελούν εργασίες ή διαθέτουν ειδικότητες που αναφέρονται στην Σ.Σ.Ε. και στην Ε.Σ.Σ.Ε. να προχωρήσουν άμεσα στην αποστολή της  εισήγησή τους προς τον Περιφερειάρχη.
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αντιληπτό να έχετε ανταποκριθεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για στην εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που ισχύουν στους εργαζόμενους των ΟΤΑ β’ βαθμού.
Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το σύνολο των εισηγήσεων που του έχουν αποστείλει οι αρμόδιες υπηρεσίες με χωρική αρμοδιότητα την Π.Ε. Ηλείας, σας ενημερώνουμε ότι:
1.    Οι Συλλογικές Συμβάσεις έχουν ισχύ νόμου και η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική, για τους εργαζόμενους που αφορούν. Επομένως η όποια διαφορετική προσωπική προσέγγιση υπηρεσιακών παραγόντων δεν αναιρεί την υποχρέωση εφαρμογής τους.
2.    Οι προϊστάμενοι Δ/νσεων κλπ των υπηρεσιών της Περιφέρειας οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, όπως αντιμετωπίζουν όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, να ανταποκριθούν στις «ενδιάμεσες» ενέργειες και να μην δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή τους.
3.    Υπόχρεος για την εφαρμογής τους έναντι των εργαζομένων και του νόμου είναι ο Περιφερειάρχης και επομένως δεν μπορεί κανείς να δημιουργεί προσκόμματα για λογαριασμό του ή να αναλαμβάνει ευθύνες που δεν έχει.
4.    Τελικός υπογράφων των Αποφάσεων είναι ο Περιφερειάρχης και επομένως αυτός φέρει και την ευθύνη της αποδοχής ή μη των σχετικών εισηγήσεων.

Μετά τα παραπάνω, σας καλούμε να αποστείλετε σε πέντε μέρες από την λήψη της παρούσας τις σχετικές εισηγήσεις σας, ενημερώνοντας παράλληλα τον Σύλλογό μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούμε να απευθυνθούμε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιωμάτων των μελών του Συλλόγου μας

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Θεόδωρος Τσίπας


Δεν υπάρχουν σχόλια: