Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ανάκληση αποφάσεων ορισμού αναπληρωτών προϊσταμένων Διευθύνσεων – Γενικών Διευθύνσεων

 

 

 

 

 

 

Πύργος 16-12-2021      

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 443

 

 

ΠΡΟΣ:

 

1.   Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

1.email: grafeio.pde@pde.gov.gr

 

Κοιν.:

  1. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: v.giannopoulos@pde.gov.gr

  1. Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

email: a.filias@pde.gov.gr

  1. Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

  1. Μέλη Συλλόγου
  2. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

 

 

ΘΕΜΑ :

Ανάκληση αποφάσεων ορισμού αναπληρωτών προϊσταμένων Διευθύνσεων – Γενικών Διευθύνσεων







 

 

Όπως ήδη γνωρίζετε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, προχώρησε στην εξέταση της από 26-10-2021 προσφυγής του Συλλόγου κατά απόφαση σας, που αφορούσε τον ορισμό  αναπληρωτή προϊσταμένου Διεύθυνσης, την οποία αποδέχθηκε ακυρώνοντας την σχετική σας απόφαση.

Ο κυρίαρχος λόγος ακύρωσης της απόφασής σας, είναι ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να είναι νόμιμη η αναπλήρωση προϊσταμένου οργανικής μονάδας από προϊστάμενο υποκείμενης οργανικής μονάδας  θα πρέπει αυτός να είναι κατά κυριολεξία προϊστάμενος (είτε κατόπιν επιλογής, είτε κατόπιν τοποθέτησης βάσει ειδικής διάταξης).

Να θυμίσουμε ότι το αναφερόμενο σκεπτικό με το οποίο ακυρώνεται η σχετική σας απόφαση αποτελεί πάγια και επαναλαμβανόμενη θέση του Συλλόγου μας, που δυστυχώς όμως ποτέ δεν λάβατε υπόψη σας.

Όπως αντιλαμβάνεστε με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, αμφισβητείται ευθέως η νομιμότητα και κάθε άλλης απόφασής σας με την οποία ορίζατε ως αναπληρωτή προϊστάμενο υπερκείμενης μονάδας αναπληρωτή προϊστάμενο υποκείμενης μονάδας και όχι κατά κυριολεξία προϊστάμενο ανεξαρτήτως εάν ο ορισμός αφορά Διεύθυνση ή Γενική Διεύθυνση.

Με βάση τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι κοινός τόπος όλων μας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας των υπηρεσιακών μονάδων θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση όλων των αντίστοιχων αποφάσεων που είτε δεν ασκήθηκαν προσφυγές είτε ασκήθηκαν και δεν εξετάσθηκαν.

Τέλος θεωρώντας ότι αντιλαμβάνεστε την ανάγκη επιλογής των προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με την διαδικασία επιλογής που ορίζεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα, από το αντίστοιχο Συμβούλιο Επιλογής, ελπίζουμε ότι μετά από δέκα τέσσερα (14) χρόνια θα ξεκινήσετε άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να έχουμε  αξιοκρατία και διαφάνεια στην κατάληψη των θέσεων ευθύνης.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θεόδωρος Τσίπας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: