Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με το νέο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Κοροβέση, στην οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Στο κ. Αντιπεριφερειάρχη κατατέθηκε το παρακάτω υπόμνημα:

 

 

 

 

 

 

17-1-2024      

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 568 

 

 

 

 

Προς:

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

 

 





 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

 

1.        Ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών με προσωπικό μόνιμης σχέσης εργασίας είτε με προσλήψεις είτε μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν τμήματα που είναι στελεχωμένα με ένα ή δύο υπαλλήλους με συνέπεια στην περίπτωση απουσίας λόγω άδειας, ασθένειας αυτοψίας κλπ να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.

2.        Ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για αυξήσεις 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», αναγνώριση της διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει στη μισθολογική εξέλιξη».

3.        Κάλυψη θέσεων ευθύνης οργανικών μονάδων με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.46/2257/οικ.26574/14-10-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης με αντικειμενικά κριτήρια. Παύση των αδιαφανών διαδικασιών αναθέσεων.

4.        Έλεγχος στατικής επάρκειας Διοικητηρίου (εμφανής αποκάλυψη οπλισμού σε αρκετά και νευραλγικά σημεία του φέροντος οργανισμού του συνόλου του κτιρίου)

5.        Συντήρηση κτιριακών υποδομών Διοικητηρίου με ιδιαίτερη έμφαση στα εξωτερικά επιχρίσματα, χρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά και την αντικατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου και υαλοπινάκων τόσο για λόγους αισθητικής και θερμομόνωσης όσο και για λόγους ασφάλειας (ενδεχόμενο πτώσης κατεστραμμένων στοιχείων)

6.         Έκδοση πιστοποιητικών πυρασφαλείας για το Διοικητήριο και το Συνεδριακό Κέντρο, ή έλεγχος ύπαρξης αυτών (σχετ. σύμβαση 22SYMV011209534)

7.        Βελτίωση της καθαριότητας του Διοικητηρίου στο σύνολο των γραφείων, των κοινοχρήστων χώρων καθώς και των χώρων υγιεινής. Συχνή απολύμανση όλων των χώρων και ιδίως των στοιχείων που έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και πολιτών (π.χ. κουπαστές, πόμολα κ.λ.π.)

8.        Άμεση μετεγκατάσταση του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών Αμαλιάδας σε κατάλληλο χώρο

9.        Άμεση απομάκρυνση του συνόλου των μονάδων βιντεοεπιτήρησης (κάμερες) που έχουν τοποθετηθεί στους εσωτερικούς χώρους της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας.

10.     Σεβασμός στην αποστολή και τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών, διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και των αρχών του υγιούς ανταγωνισμού, ώστε το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων να προγραμματίζεται, να υλοποιείται και να παραλαμβάνεται  από τις υπηρεσίες που έχουν την σχετική αρμοδιότητα.

11.     Ολοκλήρωση των διαδικασιών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Διοικητηρίου σε συνέχεια σχετικής σύμβασης (23SYMV012204624) και τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4797/2021

12.     Συνέργεια με την Περιφερειακή Αρχή για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.

13.     Απρόσκοπτη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, των μέτρων  προληπτικής ιατρικής και χορήγηση γάλακτος στους δικαιούχους σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Κ.Υ.Α. 43726/7-6-2019 (ΦΕΚ 2208/Β΄/2019)

14.     Απόδοση γάλακτος  σε χρήμα για τα χρόνια που δεν είχε χορηγηθεί στους δικαιούχους υπαλλήλους, όπως αντίστοιχα έχουν πράξει η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αποφευχθούν οι ήδη δρομολογημένες δικαστικές διεκδικήσεις από την πλευρά των εργαζομένων.

15.     Διασφάλιση της συνεχούς ύπαρξη Ιατρού Εργασίας  και Τεχνικού Ασφαλείας (άρθρο 8 Ν. 3850/2010)

16.     Εφαρμογή των Ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το προσωπικό δημοσίου δικαίου και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου

17.     Διασφάλιση των πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής των τέκνων των υπαλλήλων στις παιδικές κατασκηνώσεις (άρθρο 167 Ν. 4483/2017)

18.     Κατάρτιση προγραμμάτων επιμόρφωσης των υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προκύπτουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, με στόχο να διασφαλίζεται η συμμετοχή κάθε υπαλλήλου σε τουλάχιστον δύο επιμορφωτικές δραστηριότητες κατ’ έτος, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (άρθρο 2 Σ.Σ.Ε.& Ε.Σ.Σ.Ε.)

19.     Τυποποίηση διοικητικών διαδικασιών, πράξεων και εντύπων σε επίπεδο Περιφέρειας με ευθύνη των αντίστοιχων Γενικών Διευθύνσεων, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών.

20.     Καθορισμός κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του Πολυλειτουργικού Κόμβου και εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για το σύνολο των εκδηλώσεων.

21.     Παύση της μη προβλεπόμενης από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα τοποθέτησης των υπαλλήλων με παράλληλα καθήκοντα με ή χωρίς την συναίνεσή τους, σε περισσότερες από μία οργανικές μονάδες.

22.     Στελέχωση του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Ηλείας σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στον οργανισμό της Περιφέρειας.

23.     Απρόσκοπτη μετακίνηση του προσωπικού για την κάλυψη των  υπηρεσιακών αναγκών καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα με τα υπηρεσιακά οχήματα.

24.     Διασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων από την αρχή του έτους και καθ΄ όλη τη διάρκειά του για τις αποζημιώσεις της υπερωριακής απασχόλησης και των δαπανών μετακίνησης τους καθώς και βελτιστοποίηση του χρόνου εκκαθάρισης και απόδοσης στους δικαιούχους.

25.     Αναβάθμιση του απαιτούμενου εξοπλισμού των υπηρεσιών, διασφάλιση ύπαρξης γραφικής ύλης και κατάλληλων αναλώσιμων

26.     Περιορισμός των μισθώσεων με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας

27.     Δημιουργία διαύλου ενημέρωσης των εκπροσώπων του Συλλόγου για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους

28.     Ενεργοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) «ΙΡΙΔΑ» στο σύνολο των Υπηρεσιών

29.     Τοποθέτηση νέων κλιματιστικών ή αντικατάσταση υπαρχόντων σε χώρους που ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθίσταται ανυπόφορη η παραμονή σε αυτούς τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών

30.     Συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων με χαρακτηριστικά που να δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των υπαλλήλων. Δηλαδή αφού τοποθετηθούν οι συνάδελφοι που έχουν την αρμοδιότητα λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio), οι υπόλοιποι να επιλέγονται με τη διαδικασία της κλήρωσης  από κατάλογο, στον οποίο θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των συναδέλφων, Κάθε υπάλληλος που επιλέγεται για εκλογικό συνεργείο θα εξαιρείται από τον ενιαίο κατάλογο στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μέχρι αυτός να εξαντληθεί, ενώ θα προστίθενται και οι νέοι κάθε φορά συνάδελφοι.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Ανδρέας Ασημακόπουλος

       Ο Γεν. Γραμματέας

 

       Θεόδωρος Τσίπας

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: