Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση του Υπουργού Υγείας Κ. Ανδρέα Λοβέρδου εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, αδυνατούν να παρακολουθήσουν το παραλήρημα του Υπουργού Υγείας, κ. Αν. Λοβέρδου.
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στον υπουργό μας που άνοιξε ξανά τον εμφύλιο μεταξύ Δημοσίων κι Ιδιωτικών Υπάλληλων
Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης της κυβέρνησης κατά του Δημοσίου, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και των εργαζόμενων σε αυτό. Η προπαγάνδα έχει αρχίσει ήδη με τις γνωστές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η προπαγάνδα αυτή θα συνεχισθεί και θα κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα όλο περισσότερο, με τη βοήθεια των γνωστών εξωνημένων κυβερνητικών φερεφώνων.
«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν» Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κος Λοβέρδος κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους για την κατάντια της χώρας ...δεν φταίνε οι μίζες, τα δημόσια έργα που υπερκοστολογούνταν για να φάνε οι ημέτεροι ...ή πλημμελής άσκηση καθηκόντων πολιτικών που με λάθος επιλογές χρέωναν την χώρα χωρίς αντίκρισμα ,οι υπερβολικές και σκανδαλώδεις προμήθειες υγείας ,άμυνας κλπ ....η ασφάλιση υγείας κοινωνικών ομάδων, μεταναστών χωρίς αυτοί να έχουν προσφέρει δραχμή στα ταμεία μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους..
Εκτός του μνημονίου, των περικοπών στους μισθούς και στα επιδόματα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και το μίσος του Κου Λοβέρδου. Για όλα φταίνε οι ΔΥ! Όλοι ανεξαιρέτως! Ούτε ένας δεν υπάρχει που να δουλεύει, αυτοί έκαναν το κράτος μπάχαλο όχι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν ως τώρα!
Ο κ. Λοβέρδος καθηγητής Πανεπιστημίου δεν ήταν; Ήτοι, δημόσιος υπάλληλος...Ανήκει κι αυτός σ' αυτούς που ταλαιπωρούν τα 10.000.000 Ελλήνων. Ή μήπως μας ταλαιπωρεί ως μέλος της Βουλής των 300;
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην επίθεση εναντίων των Δημοσίων Υπαλλήλων παραποιεί και τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση έχει δώσει, ως αποτέλεσμα της απογραφής που διεξήγαγε, με προφανή στόχο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Ο αριθμός 1.000.000 δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στον μέσο όρο της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ (20% του εργατικού δυναμικού και η μισθοδοσία τους το 10% του ΑΕΠ), εξ' αυτών οι μόνιμοι Δ.Υ. είναι σαφώς λιγότεροι των 780000. Το 70% αυτών αμείβονται με μισθούς των 1000-1500 ευρώ, είναι οι μοναδικοί που -αναγκαστικά- πληρώνουν τους φόρους τους προκαταβολικά.
Όσο για τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λοβέρδος, Υπουργός πολλών κυβερνήσεων στο παρελθόν, ήταν απ’ αυτούς που συνέβαλαν αποφασιστικά για να γιγαντωθούν και να «ταλαιπωρούν» τους πολίτες της χώρας μας. Πρέπει και αυτό να αλλάξει γιατί ευνοεί τη γραφειοκρατία (ή μήπως γιατί το Σύνταγμα του 1911 απαγορεύει την απόλυση των ΔΥ;). Σας λέει τίποτα η αναθεώρηση του 2001, όταν μπήκε σφήνα ο νόμος περί "μη" ευθύνης υπουργών επί κ. Βενιζέλου; Τότε όμως δεν είχαμε πρόβλημα με τη γραφειοκρατία, τώρα μας προέκυψε!
Επιπλέον, ο Συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος αμφισβήτησε ευθέως το Σύνταγμα, την κατοχυρωμένη μονιμότητα, καθώς και το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται κατά της πρωτοφανούς αντιλαϊκής πολιτικής, που ασκείται από την κυβέρνηση.
Αλλά, συνήθως, ο ολισθηρός δρόμος της παραποίησης και ο υπερβάλλον ζήλος για να γίνει κάποιος αρεστός στην Τρόικα οδηγεί σε πολιτικό κανιβαλισμό.
Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ταυτίζονται με την πλήρη ικανοποίηση των επιθυμιών των δανειστών (τοκογλύφων – κερδοσκόπων) που επιζητούν με κάθε τρόπο την εκποίηση και εκχώρηση, στους φίλους τους «επενδυτές», των μεγάλων Δημοσίων Υπηρεσιών έναντι πινακίου φακής, χωρίς τους εργαζόμενους σε αυτές και σε βάρος του Ελληνικού λαού που θα κληθεί να πληρώσει το κόστος.
Αλήθεια, πόσους υπαλλήλους απασχολεί το προσωπικό γραφείο του κ. υπουργού? Αποφάσισε πόσους θα απολύσει?
Πύργος 13-9-2011
εκ του Δ.Σ. 
του Συλλόγου Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: