Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έγγραφό του παρέχει οδηγίες για την  εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4024/2011 περί κατάργησης κενών θέσεων ΙΔΑΧ και εργασιακής εφεδρείας (μπορείτε να την δείτε εδώ)
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής έχει εξέδωσε καταγγελία  και συγκεκριμένα αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

            Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

Καταγγέλλουμε τη νέα πολιτική της τρομοκρατίας και των απειλών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκβιάζει και πανικοβάλει τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν, εδώ και τώρα, όποια εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο καθένας, προκειμένου να τους εντάξουν άμεσα και πρόωρα σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Επειδή  τα νούμερα για 30.000 εργαζομένους που θα πρέπει μέχρι 27 Νοέμβρη να βγουν στην εφεδρεία δεν τους βγαίνουν, καλούν τους συνεχώς βαλλόμενους  Συναδέλφους μας  Ιδιωτικού Δικαίου και Αορίστου Χρόνου να πάνε μόνοι τους να δηλώσουν την προϋπηρεσία που έχουν για να βγουν και αυτοί εθελούσια στην εφεδρεία. Μάλιστα για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους τους εκβιάζουν ότι αν δεν δηλώσουν την προϋπηρεσία τους ,αυτό αργότερα θα προβλεφθεί ώστε να μην προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου του υπαλλήλου κατά την μελλοντική συνταξιοδότησή του.
Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου και Αορίστου Χρόνου. Θα μας βρουν ολους ενωμένους απέναντι.
Δεν παίρνουμε σύνταξη από τα γραφεία προσωπικού, αλλά από τα ασφαλιστικά μας ταμεία που τόσα χρόνια εμείς πληρώνουμε με κρατήσεις από τον μισθό μας.

          Αυτός ο εκβιασμός που επιχειρεί το Υπουργείου είναι απόλυτα παράνομος, αφού η όποια εγκύκλιος κυκλοφορεί στις υπηρεσίες και καλεί τους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους τώρα, διαφορετικά δεν θα υπάρξει δικαίωμα αναγνώρισης στο μέλλον, δεν νομιμοποιείται από καμία νομοθετική ρύθμιση.


          Απεναντίας ο κάθε εργαζόμενος όπως και νομοθετικά ισχύει, έχει το αποκλειστικό δικαίωμά να αναγνωρίσει ή όχι την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός εκτιμήσει και όσο χρόνο θέλει ο ίδιος. Μετά από αυτό καλούμε τον κ. Υπουργό να αποσύρει αμέσως αυτή την παράνομη εγκύκλιο και να σταματήσουν οι απαιτήσεις των υπηρεσιών για την υποχρεωτική αναγνώριση της προϋπηρεσίας.


Ενημερώνουμε επίσης τους συναδέλφους ότι δεν υποχρεούνται να υπακούσουν σε παράνομες, προφορικές ή γραπτές εντολές, όπως η παραπάνω αναφερθείσα εγκύκλιος.-



Δεν υπάρχουν σχόλια: