Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΟΜΩΝ

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των Δ.Σ. των Συλλόγων Υπαλλήλων της Περιφέρειας με ορισμένα μέλη της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των δομών. Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε ζητηθεί από τα Δ.Σ των Συλλόγων.
Αποκλειστικός σκοπός της συνάντησης ήταν να μεταφερθούν στα μέλη της επιτροπής, για άλλη μια φορά, οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των τριών συλλόγων, μέλη των οποίων είναι και οι ίδιοι, καθώς και η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, με τις οποίες καλούνται να παραιτηθούν από την συγκεκριμένη ομάδα εργασίας ώστε να μην συνδράμουν με την παρουσία τους στην υλοποίηση μίας πολιτικής που υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των υπηρεσιών τους.
Τα μέλη της ομάδας εργασίας που παρευρίσκονταν (έξι από τα έντεκα μέλη)  επικαλούμενοι κυρίως υπηρεσιακούς λόγους, αρνήθηκαν να θέσουν την παραίτηση τους στην διάθεση του Περιφερειάρχη, που αποφάσισε την εθελοντική συμμετοχή  της Π.Δ.Ε. στην αξιολόγηση των δομών της, χωρίς καμία απόφαση συλλογικού οργάνου.

Οι εργαζόμενοι, που είναι υπέρμαχοι της αξιολόγησης για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε απόλυση με οποιοδήποτε περιτύλιγμα (αξιολόγηση, αναδιοργάνωση κλπ) θα πρέπει να αναζητήσουν νέους τρόπους για να διαφυλάξουν το δικαίωμα της εργασία τους, απέναντι σε όσους το συμψηφίζουν με την πολιτική ή υπηρεσιακή καριέρα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: