Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.: «Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015




Αθήνα  8/12/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015
 
 

Η ΠΟΜΗΤΕΔΥ καλεί όλους τους Μηχανικούς του Τεχνολογικού Τομέα που εργάζονται στις Περιφέρειες να συμμετάσχουν Μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε για την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου  η ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) διεκδικώντας την εγγύηση και διασφάλιση της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).
Ο Ν.3852/2010 στο άρθρο 260 ορίζει ότι οι ΚΑΠ στις Περιφέρειες είναι συνδεδεμένοι με το Φόρο Εισοδήματος και το ΦΠΑ (καθορισμένα ποσοστά επί των εισπράξεων) και κατανέμονται με διάφορα κριτήρια όπως ορίζεται στο άρθρο 259, παράγραφος 4 («ιδίως δημογραφικά, γεωμορφολογικά, διοικητικά, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά χαρακτηριστικά»), όχι όμως σύμφωνα με τον αριθμό των εργαζομένων και τις ανάγκες, που έχει η κάθε Περιφέρεια.
 Έτσι συνδέονται οι μισθοί με την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών των Περιφερειών και την εξάρτησή τους από τους φόρους (Φόρο Εισοδήματος και ΦΠΑ), με απώτερο σκοπό την φοροεισπρακτική πολιτική εις βάρος των πολιτών.
Η κυβέρνηση ψήφισε εν μία νυκτί τροπολογία νόμου μεταφέροντας την καταβολή της μισθοδοσίας, από ιδίους πόρους των Περιφερειών, αντί αυτή να συνεχίσει να γίνεται σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.



Με την μεταφορά της μισθοδοσίας από το κρατικό προϋπολογισμό στους ΚΑΠ η κυβέρνηση :
- Αγνοεί πως με τη συνεχιζόμενη μείωση των τακτικών εσόδων των Περιφερειών αυτές σε λίγο καιρό θα αδυνατούν να καταβάλλουν τη μισθοδοσία. Βέβαια τότε την ευθύνη δεν θα την έχει η κεντρική κυβέρνηση αλλά οι Περιφερειάρχες που θα υποχρεωθούν είτε να επιβάλλουν επιπλέον φοροεισπρακτικά μέτρα ή να μην πληρώνουν το προσωπικό τους ή να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού με την ανάλογη προφανώς τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου.
- Αγνοεί το γεγονός (που συχνά επαναλαμβάνεται στους Δήμους) κατασχέσεων του συνόλου των τακτικών εσόδων από τρίτους (τράπεζες, προμηθευτές, εργολάβους).
- Αγνοεί την πιθανότητα κακοδιαχείρισης από πλευράς των Περιφερειών.
- Αγνοεί το γεγονός ότι θα είναι αδύνατες οι εθελοντικές μετακινήσεις προσωπικού.
Πολύ σύντομα, εάν εφαρμοσθεί η πολιτική βούληση της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι θα μείνουν απλήρωτοι.
Η  ΠΟΜΗΤΕΔΥ καλεί  όλους τους συναδέλφους  Μηχανικούς ΤΕ που εργάζονται στις περιφέρειες σε καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία  που προκήρυξε για την  Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 η ΟΣΥΑΠΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: