Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Απόδοση αποδοχών υπαλλήλων κατόπιν ακύρωσης της πράξης περικοπής




Πύργος 1-7-2019      


Αριθ. Πρωτ.: 255






Προς:
1.   κ. Περιφερειάρχη 
2.   κ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Ηλείας
3.   Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας
email:  ddo@ilia.pde.gov.gr


ΘΕΜΑ :
       ΣΧΕΤ: 
Το υπ. αριθ. 219/18-1-2019 έγγραφό μας






Επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά στο θέμα της απόδοσης αποδοχών των υπαλλήλων - εξεταστών που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχε προκηρύξει η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. από το έργο των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, κατόπιν της ακύρωσης της απόφασης πράξης περικοπής αποδοχών από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ.14-37/31-5-2018 απόφασή του αποφάσισε την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 186995/5741/15-7-2016 πράξης του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με την οποία επιβλήθηκε περικοπή στις αποδοχές των υπαλλήλων - εξεταστών.
Τονίζουμε και πάλι ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 43 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄ 26), το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που είναι κατά το νόμο το αρμόδιο όργανο, που αποφαίνεται  οριστικώς για προσφυγές που αφορούν περικοπές μισθού. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε άλλη απόφαση αναρμοδίου οργάνου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι, για την καταχρηστική και παράνομη παρακράτηση αποδοχών συναδέλφων.
Παρότι λοιπόν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πλέον του ενός έτους από την έκδοση της απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δεν έχετε προχωρήσει ακόμη στην απόδοση των αποδοχών που έχουν παρακρατηθεί από τους συναδέλφους-ισσες, που απείχαν από το έργο των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, παρόλο που παρέμεναν στο χώρο εργασίας τους και παρείχαν υπηρεσίες στο σύνολο του ωραρίου τους.
Για λόγους που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί, η απόφαση ακύρωσης της πράξης περικοπής αγνοείται επιδεικτικά, σε αντίθεση με την ευκολία με την οποία έγινε η περικοπή των αποδοχών.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε άμεσα να εναρμονισθείτε  με την  απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να αποδώσετε τις αποδοχές που έχουν παρακρατηθεί από τους συναδέλφους-ισσες, που απείχαν από το έργο των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: