Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ




Πύργος 28-1-2020


Αριθ. Πρωτ.: 284


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020  και ώρα 9:00 π.μ. θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και μεταξύ των άλλων θα λάβει απόφαση για την Συγκρότηση Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας Εργαζομένων (Ε.Υ.Α.Ε.), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Ν. 3850/2010 (ΦΕΚ 84 Α/2-6-2010), που αφορά την κύρωση του κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Πληροφορικά αναφέρουμε ότι:
·         Τα συμβούλια εργαζομένων υποδεικνύουν τα μέλη της Ε.Υ.Α.Ε. από τα μέλη τους (άρθρο 7)
·         Η Ε.Υ.Α.Ε. για την περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αποτελείται από 3 μέλη (άρθρο 6).
·         Οι αρμοδιότητες της Ε.Υ.Α.Ε. ενδεικτικά είναι η μελέτη των συνθηκών εργασίας και η υποβολή προτάσεων τόσο για τη βελτίωσή τους όσο και για την βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας, nναπαρακολουθεί την τήρηση των μέτρων για την υγεία και ασφάλεια κ.λ.π.. (άρθρο 5)
·         Ο εργοδότης οφείλει  να διευκολύνει την Ε.Υ.Α.Ε. στην άσκηση των καθηκόντων της, με επαρκή απαλλαγή από την εργασία, χωρίς απώλεια των αποδοχών τους (άρθρο 42).
Κατόπιν των ανωτέρω και ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. (31-1-2020) καλούμε του συναδέλφους που είναι μέλη του Συλλόγου μας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως μέλη στην Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας Εργαζομένων (Ε.Υ.Α.Ε.), να δηλώσουν την πρόθεσή τους με κάθε πρόσφορο μέσο (ενημερώνοντας οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. ή στέλνοντας email στο sypeilias@gmail.com, ή προσερχόμενο στη συνεδρίαση του Δ.Σ.)
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: