Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ



Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας (δείτε εδώ) με δεδομένη την υφιστάμενη  κατάσταση με την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού αποφασίσθηκε:

1. Οι εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν να μένουν σπίτι, έως την ημέρα που θα είναι απύρετοι και δεν θα εμφανίζουν βήχα ή και οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 24 ώρες, χωρίς τη χρήση σχετικών φαρμάκων.
2. Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών να επιδεικνύουν ευελιξία και να διευκολύνουν τους εργαζόμενους να παραμείνουν σπίτι, αν εμφανίσουν συμπτώματα ή για να φροντίζουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους που έχει αρρωστήσει. Επίσης, ευελιξία και κατανόηση θα πρέπει να επιδειχθεί και στους εργαζόμενους γονείς ανήλικων τέκνων που χρήζουν φύλαξης, δεδομένης της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
3. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που εμφανίζουν συμπτώματα (π.χ. βήχα, δύσπνοια) στο χώρο εργασίας, πρέπει να διαχωρίζονται από τους υπολοίπους, να ειδοποιείται ιατρός εργασίας και να αποχωρούν για το σπίτι τους.
4. Οι εργαζόμενοι που εμφανίζουν συμπτώματα πρέπει να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα με χαρτομάντιλο (ή σκύβοντας στον αγκώνα τους).
5. Οι προϊστάμενοι πρέπει να δώσουν έμφαση στην προστασία των εργαζομένων από συμπτώματα με βήχα ή φτέρνισμα, καθώς και στην τήρηση υγιεινής των χεριών για όλους.
6. Οι προϊστάμενοι πρέπει να μεριμνήσουν για την ανάρτηση των σχετικών αφισών και άνωθεν οδηγιών της Περιφέρειας σε εμφανή σημεία και στην είσοδο των υπηρεσιών.
7. Επίσης, οι προϊστάμενοι να φροντίσουν ώστε να υπάρχουν δοχεία απορριμμάτων, απολυμαντικό χεριών και αντισηπτικά σε εμφανή σημεία.
8. Τέλος, να πραγματοποιείται συστηματικός καθαρισμός όλων των κοινόχρηστων επιφανειών (γραφεία, ράμπες, ασανσέρ, κοινόχρηστοι διακόπτες, πόμολα,) όπως και των ατομικών (πληκτρολόγια, τηλέφωνα, γραφεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: