Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Το δικαίωμα συλλογικής δράσης δεν μπαίνει σε καραντίνα


   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                    Αθήνα 25 /6/2020
                                                   Αριθμ. Πρωτ.:134                          
                                                             
Το δικαίωμα συλλογικής δράσης δεν μπαίνει σε καραντίνα
          Η κυβέρνηση,  παρέα με τους μεγαλοεργοδότες και τα μπουκωμένα από κρατικό χρήμα Μ.Μ.Ε., με ένα νομοσχέδιο που θυμίζει άλλου τύπου εποχές, επιχειρεί να θέσει σε μόνιμη καραντίνα τους αγώνες των εργαζομένων και υπό έλεγχο το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
Η κυβέρνηση, μαζί  με την παρέα της, θεωρεί ότι με ένα νομοσχέδιο που θίγει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα τoυ συνόλου της κοινωνίας, θα κατορθώσει να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών των φοιτητών και όσων άλλων εναντιώνονται  στα σχέδια της για την διάλυση και το ξεπούλημα της χώρας.
Το αυστηρό πλαίσιο που τίθεται στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις  έχει μία και μοναδική στόχευση. Τη φίμωση όσων αντιδρούν.  Η κυβέρνηση, επαναφέροντας το χουντικό διάταγμα 794/1971, έχει την απαίτηση να ορίζεται για κάθε διαδήλωση ως οργανωτής φυσικό πρόσωπο το οποίο θα δηλώνει τα προσωπικά του στοιχεία και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος. Η Αστυνομία που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναδειχθεί στον μέγα χειριστή όλων των κυβερνητικών υποθέσεων, θα ελέγχει τα οργανωτικά ζητήματα του κάθε συλλαλητηρίου και στην περίπτωση που δεν τα εγκρίνει θα το απαγορεύει. Εάν δε κάποιος κάνει το «λάθος» να συμμετάσχει σε μια διαδήλωση η οποία δεν έχει την κυβερνητική σφραγίδα θα κινδυνεύει με φυλάκιση έως 2 έτη.
Η κυβέρνηση σταθερή στην τροχιά των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται (το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες ή καταχρηστικές) και υποταγμένη στα συμφέροντα που πιστά υπηρετεί χρησιμοποίησε την καραντίνα με πρόσχημα τον κορονοϊο ώστε να μας εθίσει στον περιορισμό. Όμως δεν θα τα καταφέρει. Το δικαίωμα συλλογικής δράσης αποτελεί βασικό στοιχείο του συνδικαλιστικού δικαιώματος το οποίο προφανώς δεν διαπραγματευόμαστε.
Απόσυρση τώρα του χουντικής εμπνεύσεως νομοσχεδίου που στοχεύει στον περιορισμό του δικαιώματος της συνάθροισης, στον περιορισμό της συλλογικής δράσης, που θέλει να βάλει τις απεργίες στο γύψο.
Η συνδικαλιστική – κοινωνική – περιβαλλοντική  δράση δεν θα αποτελεί δικαίωμα της αστυνομίας.  Αποτελούσε και θα αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος πια με αυτή τη συμμορία! Το ποτήρι ξεχείλησε. Λαϊκός ξεσηκωμός η μόνη λύση.