Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Προσαρμογή της λειτουργίας των Υπηρεσιών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

 

 

 

Πύργος 26/2/2021

 

Αριθ. Πρωτ.: 377

ΠΡΟΣ:

1.         Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: v.giannopoulos@pde.gov.gr

2.         Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

email: a.filias@pde.gov.gr

3.         Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

4.         Προϊσταμένους οργανικών μονάδων Π.Ε. Ηλείας

ΘΕΜΑ :

Προσαρμογή της λειτουργίας των Υπηρεσιών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19





                                               

Η  εκθετική αύξηση των κρουσμάτων  αναδεικνύουν τόσο την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και την πλημμελή εφαρμογή τους και από τους φορείς του Δημοσίου.

Θεωρούμε ότι άμεσα οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας θα πρέπει να αντιληφθούν την ευθύνη που φέρουν απέναντι στους εργαζόμενους και στους πολίτες και να προσαρμόσουν την λειτουργία τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήνουν αποτύπωμα στην διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Τόσο η Περιφερειακή Αρχή όσο και οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού επί αποδείξει, καθορίζοντας τον τρόπο με τον  οποίο θα προγραμματίζονται τα ραντεβού (ποιος θα καθορίζει τις επείγουσες από τις μη επείγουσες περιπτώσεις, πόσους πολίτες θα εξυπηρετούν σε ημερήσια βάση οι υπηρεσίες, με ποιο τρόπο θα γίνεται η επιβεβαίωση τους κλπ). Υπενθυμίζεται ότι η απόδειξη του ραντεβού  με κάθε πρόσφορο τρόπο αποτελεί και απόδειξη για τη νόμιμη μετάβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά το φαινόμενο πολίτες να επισκέπτονται γραφεία Αντιπεριφερειαρχών και στη συνέχεια, μόνοι τους ή με συνοδεία, να περιφέρονται στις διάφορες υπηρεσίες, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο αδύνατη κάθε προσπάθεια μελλοντικής ιχνηλάτησης των επαφών.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε τόσο την Περιφερειακή Αρχή όσο και τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων να εφαρμόσουν τα αναφερόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θεόδωρος Τσίπας



Δεν υπάρχουν σχόλια: