Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 


Σε διευκρινίσεις προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών για την χορήγηση άδειας εξετάσεων, μετά από σχετικό έγγραφο της ΟΣΥΑΠΕ, από το οποίο προκύπτει ότι «ο τρόπος παράδοσης ή παρουσίασης της γραπτής εργασίας, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως, δεν επηρεάζει τη χορήγηση της σχετικής άδειας, εφόσον πληρούται η προϋπόθεση ότι αυτή επέχει θέση εξέτασης ή αποτελεί μέρος της εξεταστικής διαδικασίας»

 

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

 

Σας διαβιβάζουμε σε αντίγραφο το ανωτέρω σχετικό με θέμα τη χορήγηση άδειας εξετάσεων σε υπάλληλο η οποία παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εξ αποστάσεως και σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 60 του ν. 3528/2007  Κ, «1.Στους, υπαλλήλους που είναι μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, σε σχολεία και ιδρύματα και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης,
χορηγείται άδεια εξετάσεων με αποδοχές. 2. Η άδεια εξετάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δεκατέσσερις (14) εργάσιμες ημέρες κάθε έτος και χορηγείται συνεχώς ή τμηματικώς κατά την εξεταστική περίοδο που ζητά ο ενδιαφερόμενος. Οι άδειες εξετάσεων χορηγούνται για το χρόνο φοίτησης και μέχρι δύο (2) το πολύ εξάμηνα μετά τη λήξη του, εφόσον ο υπάλληλος εξακολουθεί να φοιτά. Για κάθε ημέρα εξετάσεων χορηγείται άδεια έως δύο (2)
ημερών».

Με την υπ. αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/51/οικ.34813/27.12.2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓΔΧ-ΠΨΦ) εγκύκλιο, διευκρινίζεται ότι η άδεια εξετάσεων χορηγείται και στην περίπτωση παράδοσης γραπτής εργασίας με την προϋπόθεση ότι η εργασία υπέχει θέση εξέτασης ή αποτελεί μέρος της εξεταστικής διαδικασίας.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι ο τρόπος παράδοσης ή παρουσίασης της γραπτής εργασίας, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως, δεν επηρεάζει τη χορήγηση της σχετικής άδειας, εφόσον πληρούται η προϋπόθεση ότι αυτή επέχει θέση εξέτασης ή αποτελεί μέρος της εξεταστικής διαδικασίας.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και ανάλογη εφαρμογή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: