Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας γίνεται άλλοθι για ακριβοπληρωμένη υποβοήθηση…

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΙΑΣ

Αριθ. Πρωτ.: 12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Αριθ. Πρωτ.: 471

 

ΠΡΟΣ:

1.   Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

2.   Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων email: th.mavrommatis@pde.gov.gr

4.   Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

5.   Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών

 email:  gd.appy@pde.gov.gr

6. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

 email: osyape@otenet.gr

 

 

Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας γίνεται άλλοθι για ακριβοπληρωμένη υποβοήθηση… 

Η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας, ανίκανη να αντιμετωπίσει την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της και άκρατος οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων, προχωρεί στην  ανάθεση σε ιδιώτες της υποβοήθησης των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας έναντι συνολικού προϋπολογισμού 4.081.442,38 € με ΦΠΑ με διάρκεια σύμβασης τα δύο έτη.

Δηλαδή η Περιφερειακή Αρχή, μέσω ενός αόριστου φυσικού αντικειμένου και επικαλούμενη την συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού τεχνικών υπαλλήλων και την παράλληλη αύξηση των απαιτήσεων, επιλέγει να αναθέσει σε δύο εταιρείες την αόριστη υποβοήθηση και όχι την πρόσληψη περισσοτέρων των 100 υπαλλήλων με την ίδια δαπάνη.

Το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης προσδιορίζεται «γενικώς» ως:

·         Στην υποβοήθηση σύνταξης και ολοκλήρωσης των φακέλων ανάθεσης μελετών και τεχνικών υπηρεσιών.

·         Στην υποβοήθηση ολοκλήρωσης και ωρίμανσης των μελετών για την ανάθεση δημοσίου έργου.

·         Στην υποβοήθηση επίβλεψης της εκπόνησης των μελετών για την ανάθεση δημοσίου έργου.

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος πληρωμής των ιδιωτικών εταιρειών, δηλαδή τι θα παραδώσουν τι θα πληρωθούν, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η δαπάνη για την υποβοήθηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την μισθολογική δαπάνη του συνόλου των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε., θα πρέπει να επισημανθεί ότι την τελική υπογραφή και την ευθύνη θα εξακολουθούν να έχουν οι κακοπληρωμένοι συνάδελφοι και όχι οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι υποβοηθούντες.

Η Περιφερειακή Αρχή, αντί να απαιτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μηχανικών, τεχνικών και υπαλλήλων όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσει την τεράστια υποστελέχωση των Υπηρεσιών, αναθέτει σε ιδιώτες αρμοδιότητες υπηρεσιών της. Μια τέτοια επιλογή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν χρόνια τώρα κυβερνήσεις και στηρίζουν οι Περιφερειάρχες, προωθώντας τις ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών, αντί να διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή :

·         Να ανακαλέσει όλες τις διαδικασίες ανάθεσης.

·         Να διεκδικήσει την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας  ικανού αριθμού ώστε οι Υπηρεσίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους  και όχι να ζητά την πρόσληψη μόνο 19 ατόμων όπως έκανε πχ για το έτος 2021 για το σύνολο της Περιφέρειας.

·         Να προχωρήσει στην προμήθεια εξοπλισμού και μέσων για τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών και στην επιμόρφωση των υπαλλήλων.

 

Οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν για να καλύπτουν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι απλά να υπάρχουν για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούμε καμία ιδιωτικοποίηση και καμία εκχώρηση των αρμοδιοτήτων μας.

Για το Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Ο Πρόεδρος

 Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Θεόδωρος Τσίπας

Για το Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΙΑΣ

Η Πρόεδρος

 Σταυρούλα Ντουντούμη

Η Γεν. Γραμματέας

 Όλγα Γιαννακιτσίδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: