Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων

 


 

 

Πύργος 19-9-2023      

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 548

 

 

 

 

Προς:

  1. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

  1. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email:  v.giannopoulos@pde.gov.gr

  1. Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας

email: gd.eslit@pde.gov.gr

  1. Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας

email: ddo@ilia.pde.gov.gr

 

ΘΕΜΑ:

Συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων





 

 

Με αφορμή την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά το πάγιο αίτημά μας για τον τρόπο επιλογής των συναδέλφων στη συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων.

Η επιλογή των συναδέλφων θα πρέπει να γίνεται με κλήρωση από κατάλογο, στον οποίο θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των συναδέλφων, εξαιρουμένων προφανώς αυτών που λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) κρίνονται αυστηρά  απαραίτητοι λόγω της θέσης και των καθηκόντων τους,  για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας. Κάθε υπάλληλος που επιλέγεται για εκλογικό συνεργείο θα εξαιρείται από τον ενιαίο κατάλογο στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μέχρι αυτός να εξαντληθεί, ενώ θα προστίθενται και οι νέοι κάθε φορά υπάλληλοι.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι οι αναφερόμενες εκλογές είναι οι τρίτες εντός της ίδιας χρονιάς δεν μπορούν να συμμετέχουν στα ειδικά εκλογικά συνεργία σταθερά τα ίδια άτομα που η συμμετοχή τους δεν δικαιολογείται από την θέση και τα καθήκοντα που εκτελούν.

Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ για τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά εκλογικό συνεργείο και κατά επέκταση ούτε η απόφαση  του Αντιπεριφερειάρχη με τους συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα συγκεκριμένοι συνάδελφοι να επωμίζονται το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας συγκριτικά με αυτούς που θα ορισθούν την τελευταία στιγμή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θεόδωρος Τσίπας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: