Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΕΚΔΡΟΜΗ : ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του συλλόγου μας το διήμερο 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών στην Καλαμπάκα όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εξαιρετικές  συλλογές  μανιταριών, θηλαστικών και πτηνών. Επίσης επισκέφτηκαν το Μουσείο Τσιτσάνη, το οποίο στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο των παλαιών φυλακών  όπου τους υποδέχτηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Τρικάλων, κα Βενέτη Σοφία. Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στο Μύλο Ξωτικών και απόλαυσαν τη βόλτα τους στους στολισμένους δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

Η επόμενη μέρα περιείχε την επίσκεψη στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό μνημείο των Μετεώρων  και στις μονές του Μεγάλου Μετεώρου και Αγίου Στεφάνου. Ο τελευταίος προορισμός ήταν το παραδοσιακό Μέτσοβο και στην αξιόλογη πινακοθήκη Αβέρωφ με έργα σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την κα Βενέτη για την ξενάγηση στο Μουσείο Τσιτσάνη, καθώς και τον Αλέξανδρο Σούλη, τον οδηγό μας ,για την πολύ καλή συνεργασία, την ηρεμία του και τον άψογο επαγγελματισμό του!

 













 

Δεν υπάρχουν σχόλια: