Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Παρεμβάσεις στο έργο των υπηρεσιών από αναρμόδια πρόσωπα.

 

 

 

Πύργος 3-9-2024

 

Αριθ. Πρωτ.: 603

ΠΡΟΣ:

1.    Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

2.    Εκτελεστικό Γραμματέα

email:  g.syrmos@pde.gov.gr

3.    Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email:  n.korovessis@pde.gov.gr

 

 

ΘΕΜΑ :

Παρεμβάσεις στο έργο των υπηρεσιών από αναρμόδια πρόσωπα.





Τα Γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών, έχουν ως αρμοδιότητα σύμφωνα με τον εγγεκριμένο Ο.Ε.Υ., να συγκεντρώνουν τα αναγκαία στοιχεία για την ενημέρωση των υπηρεσιών που ανήκουν στην Κεντρική Υπηρεσία της Π.Δ.Ε. κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, να επιμελούνται για την αλληλογραφία τους και οργανώνουν την επικοινωνία αυτών με τις υπηρεσίες και το κοινό. Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται να εμπλέκονται και να παρεμβαίνουν στο έργο και στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών.

Ωστόσο, πολύ συχνά γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών για ενέργειες που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρεμβάσεις στο έργο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας, ιδίως κατά την εκδήλωση – εξέλιξη φαινομένων. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι αποσπασμένος υπάλληλος στο γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, μετακινείται με υπηρεσιακό αυτοκίνητο κατά την διάρκεια πυρκαγιάς, φέρει ένδυση που να παραπέμπει σε εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας, καθορίζει που θα συνδράμουν στον περιορισμό – κατάσβεση της πυρκαγιάς τα μηχανήματα έργου και οι υδροφόρες, αγνοώντας και υποκαθιστώντας τους αρμόδιους υπαλλήλους και τις Υπηρεσίες, καθώς και τις αντίστοιχες επιτροπές παραλαβής.

Επειδή αυτού του είδους περιστατικά, που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επιτυχή αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών όσο και την δαπάνη για την αντιμετώπισή τους, τα θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτα, σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος μας δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές παρεμβάσεις, απαξίωσης ή υποκατάστασης των συναδέλφων από αναρμόδια άτομα καθώς και συμπεριφορές που αντίκειται στο θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου υποχρεούται να λειτουργεί ο φορέας, το έργο του οποίου υπηρετούμε.

 

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος

 

          Ανδρέας Ασημακόπουλος

                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

                 Θεόδωρος Τσίπας