Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αυθημερόν μεταφορά δοκιμίων πανελληνίων εξετάσεων 2011 από συναδέλφους οδηγούς



Πύργος 19-5-2011      


Αριθ. Πρωτ.: 12 

Προς:

1) Εκτελεστική Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Fax: 2610452176

2) Διευθυντή Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας

Ενταύθα


Κοιν.:
Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας


ΘΕΜΑ:
Αυθημερόν μεταφορά δοκιμίων πανελληνίων εξετάσεων 2011 από συναδέλφους οδηγούς.



Με την υπ΄ αριθ. 44538/1013/12-5-2011 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας έχουν ορισθεί συνάδελφοι οδηγοί να μεταφέρουν τα δοκιμία των Πανελληνίων Εξετάσεων 2011 και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, από τον Πύργο προς το αρμόδιο βαθμολογικό κέντρο του Ν. Αττικής. Η παραλαβή των γραπτών γίνεται αργά το μεσημέρι από τον Πύργο και η ολοκλήρωση της παράδοσή τους στην Αθήνα αργά το βράδυ.
Η χιλιομετρική απόσταση Πύργου  - Αθήνας είναι μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων που προβλέπεται από την  παρ. 4 του άρθρου 9 του  Νόμο 3833/2010 (ΦΕΚ Α 40) και δικαιολογείται η διανυκτέρευση και η διαμονή του υπαλλήλου, όπως αυτή ορίζεται από την παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν. 2685/1999 (ΦΕΚ Α 35)
Ενώ λοιπόν η ισχύουσα νομοθεσία δίνει την δυνατότητα στους μετακινούμενους άνω των 160 χλμ (στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 320 χλμ) να διανυκτερεύουν με την αντίστοιχη κάλυψη της δαπάνης από την υπηρεσία και ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων τις βραδινές ώρες, οι συνάδελφοι οδηγοί υποχρεώνονται μετά τη λήξη του υπηρεσιακού τους ωραρίου να εκτελέσουν εντολές μετακίνησης προς την Αθήνα με την αυθημερόν επιστροφή τους,  οι οποίες ολοκληρώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική κόπωση και εξάντλησή τους, με την παράλληλη αύξηση των πιθανοτήτων δημιουργίας ατυχήματος, με ότι συνέπειες θα έχει για τους ίδιους, τις οικογένειες τους, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και σε τρίτους.
Στην δικαιολογημένη αντίδραση των συναδέλφων οδηγών, για την χορήγηση δύο ημερών εκτός έδρας ώστε να μπορούν να αναπαύονται, η απάντηση του Διευθυντή Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Ηλείας ήταν η απειλή διενέργειας Ε.Δ.Ε. για άρνηση υπηρεσίας.
Η αδυναμία υλοποίησης τέτοιου είδους μετακινήσεων από τους συναδέλφους είναι δικαιολογημένη και σύμφωνη με το δικαίωμα που έχουν  για την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας, όπως αυτή προσδιορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, και κάθε εντολή μετακίνησης που δεν είναι σύμφωνη με τα ανωτέρω,  είναι σε  βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων και καταχρηστική.
Σας παρακαλούμε, για να αποφευχθούν οι ανωτέρω περιγραφόμενες δυσάρεστες καταστάσεις, να χορηγούνται στους μετακινούμενους υπαλλήλους τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή δύο μέρες εκτός έδρας και η  αντίστοιχη κάλυψη των εξόδων διανυκτέρευσή τους, για κάθε μετακίνηση μεγαλύτερη του ορίου που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία.


Για το Δ.Σ.
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: