Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΑΣ

Η κυβερνητική επιλογή στοχοποίησης του Δημοσίου Υπαλλήλου συνεχίζεται, αγνοώντας προκλητικά ότι υπεύθυνοι για την σημερινή κηδεμονία της χώρας είναι οι πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί, το καθεστώς προστασίας που έχει αναπτυχθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες «κολλητών», η συστηματική ατιμωρησία των φοροφυγάδων.
         Μέσα στο πλαίσιο της εργολαβίας που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την κατασυκοφάντηση και απαξίωση του ρόλου του Δημοσίου Υπαλλήλου και στην προσπάθεια παρουσίασης του ως την αιτία του σημερινού οικονομικού προβλήματος, αντί να μειώσει την γραφειοκρατία που έχει γιγαντωθεί, αντί να επενδύσει στις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να εξυπηρετείται άμεσα και ποιοτικά ο πολίτης, αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική και όχι στους κατά τύπους αποκέντρωση, αυτή επιλέγει την συνέχιση της κατεδάφισης των εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων.
Η διάταξη στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατέθηκε  για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 ώρες, δημιουργεί νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο μύθος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν. Πολύ περισσότερο όταν με τον περιορισμό των δαπανών για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών υγείας και παιδείας και με τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται με δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη.
Η αύξηση των ωρών εργασίας χωρίς αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών μας, χωρίς διάλογο και χωρίς την συναίνεση των εργαζομένων θυμίζει άλλες εποχές. Η κυβέρνηση κατεδαφίζει με συστηματικό τρόπο ένα προς ένα τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.
Τα επιχειρήματα ότι με την αύξηση των ωρών εργασίας θα περιορισθεί ο δημόσιος τομέας κατά 40.000 υπαλλήλους και θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, στερούνται σοβαρότητας, αφού η μισή ώρα επιπλέον εργασίας την ημέρα δεν μπορεί να καλύψει τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σε προσωπικό και ειδικότητες, θα εντείνει το πρόβλημα της εύρεσης εργασίας για χιλιάδες νέους ανθρώπους αυξάνοντας την ανεργία, θα ανατρέψει για ακόμα μια φορά τον προγραμματισμό των συναδέλφων.
Η κυβέρνηση ηθελημένα αποκρύπτει ότι το σημερινό ωράριο εργασίας των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων είναι από τα μεγαλύτερα στην Ε.Ε. και ότι το «μισθολογικό κόστος» είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των χωρών του ΟΟΣΑ. Δηλαδή εργαζόμαστε το ίδιο ή και περισσότερο από τους Ευρωπαίους Συναδέλφους και αυτοί αμείβονται τρεις φορές παραπάνω.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1.      Την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης που αφορά την αύξηση του ωραρίου εργασίας μας, από το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατέθηκε στην Βουλή από την Κυβέρνηση.
2.      Την αποκατάσταση του ρόλου του Δημόσιου Υπαλλήλου και την απενοχοποίηση του για τα αίτια της σημερινής οικονομικής κατάστασης και την απόδοση των ευθυνών σε αυτούς που με τις επιλογές, τις πράξεις και τις πολιτικές τους, οδήγησαν την χώρα στην οικονομική της κηδεμονία.
3.      Την βελτίωση των αμοιβών μας, ώστε να επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωσή μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τους Συναδέλφους-ισσες σε καθολική συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. την 11η Μάη 2011, ώστε να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη ανατροπή των εργασιακών μας κεκτημένων που στοχεύουν στην οικονομική – κοινωνική – οικογενειακή εξαθλίωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: