Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συγκρότηση Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ηλείας

Με απόφασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου ζητάει από την ΑΔΕΔΥ την συγκρότηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ
            Συγκεκριμένα στο έγγραφό του αναφέρει:
«Ζούμε σε μία πρωτόγνωρη εποχή συστηματικών επιθέσεων κατά των κατακτήσεων μας, των δικαιωμάτων μας, των εισοδημάτων μας. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει υποχρέωση να αντισταθεί με κάθε τρόπο και να σταθεί όρθιο απέναντι στην ασκούμενη  ισοπεδωτική πολιτική.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει και στο τελευταίο σημείο της χώρας, το συνδικαλιστικό κίνημα να έχει τους κατάλληλους μηχανισμούς. Στην περίπτωση της Ηλείας, εάν εξαιρέσουμε τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ δεν λειτουργεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ορισθείσα από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Εκτελεστική Γραμματεία  του Νομαρχιακού Τμήματος Ηλείας ποτέ δεν προχώρησε στην ανάπτυξη του Τμήματος και την εκλογή της Ε.Γ., όπως είχε υποχρέωση σύμφωνα με τον κανονισμό των Νομαρχιακών Τμημάτων. Παράλληλα οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι εξακολουθούν και εκλέγουν αντιπροσώπους, χωρίς να έχουν συμμετάσχει ποτέ στην συνέλευση αφού αυτή ποτέ δεν έχει γίνει.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, αυτή η κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συνεχισθεί.
Για τους παραπάνω λόγους και για το όφελος του συνδικαλιστικού κινήματος, παρακαλούμε άμεσα να δρομολογήσετε τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να οργανωθεί το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Ηλείας.»

Τον κανονισμό λειτουργίας των Νομαρχιακών Τμημάτων της  ΑΔΕΔΥμπορείτε να τον δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: