Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ χθες στην Ηλεία: Η αγωνίζεσαι ή απολύεσαι

πηγή: http://ilialive.gr
Επισκέψεις στους χώρους δουλειάς, συγκέντρωση στο Λάτσειο Δημοτικό μέγαρο Πύργου και συνέντευξη τύπου, στο συνεδριακό  κέντρο στο Διοικητήριο, περιελάμβανε η χθεσινή επίσκεψη
κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στην Ηλεία. Επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του προσκλητηρίου που έχει σημάνει η ΑΔΕΔΥ για μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στο Δημόσιο στην απεργία, της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2012 και  τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Περιφέρεια.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ του νομού μας, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Χαρίσης, κάλεσε σε αγώνα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής  καθώς τα μέτρα που επιβάλει το μνημόνιο, τα όσα σχεδιάζονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο , οι μαζικές απολύσεις προδικάζουν μια δραματική χρονιά το 2013, όχι μόνον για τους δημοσίους υπαλλήλους, άλλα για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι 2000 απολύσεις των ΙΔΑΧ αποτελούν μόνον την απαρχή συνέχισε, ενώ στόχος είναι από το ‘13 δυο χιλιάδες απολύσεις το μήνα. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτές οι εξελίξεις αφορούν τους πάντες, σε όλους τους κλάδους. Για το λόγο αυτό στις 19 πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα με την μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία και τις συγκεντρώσεις πως δεν θα περάσουν οι αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
 
Για «κοινωνικό καιάδα», έκανε λόγο το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Χρίστος Κόνιαρης, ο οποίος κάλεσε όχι μόνον τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά όλους τους εργαζόμενους τους επαγγελματίες, τους αγρότες να συμμαχήσουν ενάντια στην βάρβαρη πολιτική που κλέβει το εισόδημα τους.

Χαρακτήρισε αυταπάτες τις απόψεις ότι κάποιοι δεν θα θιγούν και θα «τη γλυτώσουν». Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον την ώρα που η ανεργία η πραγματική ανεργία αγγίζει το 30%. Οι απολύσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, γιατί η τρόικα ζητά «ονόματα». Το δημόσιο θα αδειάσει από το 1/3 των υπαλλήλων του, συνέχισε. Μόνο όπλο των εργαζόμενων να προασπίσουν  το αίτημα της κοινωνίας για το δικαίωμα στην δουλειά, είναι η απεργία, ο αγώνας. Τα όσα έρχονται είναι πρωτοφανή κατέληξε ο κ. Χαρίσης.

Τους δυο συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, συνόδευαν στην συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Γ. Γιαννόπουλος, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π. Ε Ηλείας Α. Ασημακόπουλος και δυο εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Πύργου.
Παρουσιάζοντας τους δυο συνδικαλιστές ο κ. Ασημακόπουλος είπε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει επιτέλους να βγει στην κοινωνία και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: