Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στην «αξιολόγηση»











Κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στην  «αξιολόγηση»

ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ________________________________

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσχηματική «αξιολόγηση».
Θεωρούμε ότι, έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον,  δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης» αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά  και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει  την επιτυχία του στόχου της.
Η αυθαιρεσία, στον καθορισμό των ποσοστών και στον τρόπο που αυτά θα κατανεμηθούν σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων και Τμημάτων  αποκαλύπτει ότι βασικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά η κατάργηση Υπηρεσιών, η απόλυση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας και η μισθολογική καθήλωση ή/και υποβάθμιση των μη αρεστών. Επί της ουσίας, επιχειρείται η χειραγώγησή μας από την Κυβέρνηση και η αναπαραγωγή των υφιστάμενων σχέσεων εξουσίας εντός των Δημοσίων Υπηρεσιών. Εργαλείο για τους σκοπούς αυτούς συνιστά αφενός η επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) στις «αξιολογήσεις» μας και αφετέρου η χρησιμοποίηση των προϊσταμένων, για να «αξιολογήσουν» τους υφισταμένους τους.
Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να μας εξαναγκάσει μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, να υποταχθούμε πλήρως, στους σχεδιασμούς της ασκούμενης πολιτικής. Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας θα επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, διευκολύνοντας την παραπέρα συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Διεκδικούμε την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».
Δηλώνουμε την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.    
Καλούμε τέλος, όλους, τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν
Α/Α
Ονοματεπώνυμο
Υπογραφή
1


2


3


4


5


Δεν υπάρχουν σχόλια: