Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ – ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ



                                                                       
                Πύργος 13-11-2015      
                                                                                       Αριθ. Πρωτ.: 66

"εν κρυπτώ και παραβύστω"
Το νέο δόγμα διοίκησης  στην Π.Ε. Ηλείας

Εντύπωση προκαλεί η εμμονή του κ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας να αγνοεί τις υπηρεσιακές ανάγκες, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία την αντικειμενικότητα και να επιμένει στην άσκηση προσωπικών πολιτικών, με απροσδιόριστους κινδύνους για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και το σύνολο των εργαζομένων διεκδικούν και αγωνίζονται για μια δημόσια διοίκηση απαγκιστρωμένη από τις λογικές και τις μεθόδους του παρελθόντος, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της, στην χειραγώγηση της, στον εκφοβισμό της.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας που "εν κρυπτώ και παραβύστω" και χωρίς να υφίσταται διαπιστωμένη υπηρεσιακή ανάγκη, χωρίς καμία εισήγηση ή συνεννόηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Ηλείας, προχώρησε στην αιφνιδιαστική μετακίνηση του αναπληρωτή διευθυντή και προϊσταμένου του τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και στην αναπλήρωση της θέσης του με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, παραβιάζοντας κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας και δημοκρατικής αντίληψης. Η ενέργεια του αυτή ως μοναδικό αποτέλεσμα έχει την διατάραξη των υπηρεσιακών σχέσεων σε μια υπηρεσία που στερείται προσωπικού με προφανή αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία της. Η ενέργειά του αυτή στοχεύει στην εγκαθίδρυση μιας νέας πραγματικότητας που χτίζεται μέρα – μέρα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για την μετακίνηση συναδέλφου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε προχωρήσει σε αναφορές και καταγγελίες για διάφορα ζητήματα της Π.Ε. Ηλείας που κατά την προσωπική του άποψή χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, θεωρώντας την συγκεκριμένη μετακίνηση τιμωρητική και εκδικητική την στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί η απάντηση ή η διερεύνηση των καταγγελλομένων. Η συγκεκριμένη απόφαση  του κ. Αντιπεριφερειάρχη προσπαθεί να επανιδρύσει το καθεστώς του φόβου και της σιωπής στους συναδέλφους και να επαναφέρει νοοτροπίες που έχουν ξεπεραστεί και καταδικαστεί εδώ και δεκαετίες. 
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει άμεσα  στην ακύρωση των αναφερόμενων διοικητικών μεταβολών και σε κάθε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολιτικά έκθετη και ηθικά υπόλογη για τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες τόσο σε προσωπικό όσο και υπηρεσιακό επίπεδο.
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στον άμεσο τερματισμό  των απευθείας αναθέσεων θέσεων ευθύνης  με απόφαση πολιτικού οργάνου, ανοιχτές και γνωστές διαδικασίες για όλους τους υπαλλήλους, γνωστοποίηση – προκήρυξη των υπό κατάληψη θέσεων ευθύνης, επιλογή των προϊσταμένων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, την εφαρμογή των όσων προβλέπονται στις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.3839/2010  και των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: