Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΣΥΑΠΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝ.Π.Ε.




Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

Αθήνα, 28/11/2015
Αριθμ. Πρωτ. 26

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                Την Παρασκευή 27/11/2015, ο Προέδρος της ΟΣΥΑΠΕ κ. Άλκης Ζαβερδινός, μαζί με μέλη του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου απ’ όλη την Ελλάδα, παρευρέθηκαν και παρενέβησαν δυναμικά, στην 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε., που έγινε στη Λευκάδα.
          Ο Πρόεδρος στην ομιλία του, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στις Περιφέρειες της χώρας (έλλειψη προσωπικού, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, οικονομική εξαθλίωση), ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, κυρίως του παρευρισκόμενου Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, χαρακτηρίζοντάς την αντιδημοκρατική αφού διεξάγεται με μεταμεσονύκτιες τροπολογίες και χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους.
Κεντρικό ζήτημα που ανέπτυξε ο Πρόεδρος ήταν το επίκαιρο θέμα της μισθοδοσίας των περιφερειακών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε : «Καθιστούμε τον υπουργό υπεύθυνο για οποιαδήποτε καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας ή τη δέσμευσή της από τρίτους». Ο Υπουργός, επιβεβαιώνοντας έλλειψη πολιτικής βούλησης, χαρακτήρισε την υπόθεση της μισθοδοσίας θέμα τάξης των πραγμάτων, ενώ σε προηγούμενη συνάντηση είχε παραδεχτεί ότι είναι απαίτηση των θεσμών.
          Με τη στήριξη δεκάδων συναδέλφων που παρευρέθησαν στην αίθουσα με πανό, ο Πρόεδρος έθεσε στον υπουργό και στους Περιφερειάρχες, τα ξεκάθαρα αιτήματα των εργαζομένων. Απαίτησε η μισθοδοσία των υπαλλήλων να είναι εγγυημένη από τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ ζήτησε από όλα τα αιρετά μέλη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, να συμπορευθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
          Τέλος υπογράμμισε ότι η απάντηση των εργαζομένων θα είναι δυναμική, με κάθε μορφή κινητοποίησης και θα κλιμακωθεί στην πανελλαδική απεργία της 11/12/2015, με συμμετοχή όλων των περιφερειακών υπαλλήλων και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: