Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΟΣΥΑΠΕ: Πάρτε πίσω τις αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις περικοπής αποδοχών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας



Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
                                               Αθήνα 31/7/2016
                                         Αριθμ. Πρωτ. 54

ΠΡΟΣ
                                           1.Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
                                           2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας
                                           3. Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας
                                                     email: ddo@ilia.pde.gov.gr

Πάρτε πίσω τις αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις περικοπής αποδοχών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Οι  πράξεις περικοπής (οικ. 186995/5741/15-7-2016 & 186997/5742/15-7-2016)  αποδοχών οκτώ  υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π. Ε. Ηλείας από τον Διευθυντή Οικονομικών, γιατί δεν μετείχαν στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών μόνο εκδικητική απέναντί τους μπορεί να χαρακτηριστεί, γιατί διεκδίκησαν να δουλεύουν και να αμείβονται, γιατί στράφηκαν ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για μείωση των αποδοχών τους.
Είναι πρωτοφανές περικοπή μισθού εργαζομένων να μην βασίζεται στη μη παροχή εργασίας, αλλά σε άσχετες ερμηνείες που δίνει η Διοίκηση στις αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων.
Αυτές οι πράξεις περικοπής αποδοχών είναι αυθαίρετες και καταχρηστικές, γιατί διενεργούνται ενώ οι υπάλληλοι παρείχαν τις υπηρεσίες σύμφωνα με τα  καθήκοντα του κλάδου και της ειδικότητάς τους (άρθρα 30 και 41 του Υπαλληλικού Κώδικα).
Είναι πράξεις παράνομες γιατί οι συνάδελφοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλο το ωράριο εργασίας τους και επομένως τους οφείλεται μισθός.
Είναι επίσης πράξεις παράνομες, γιατί δεν κοινοποιούνται στους υπαλλήλους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 43 του Υπαλληλικού Κώδικα.
Αναρωτιόμαστε εάν οι πρωτοφανείς, μοναδικές σε όλη τη χώρα αυτές αποφάσεις περικοπής, γίνονται για να προϋπαντήσουν την πρόθεση κυβέρνησης και τρόικας για περιορισμό των κατοχυρωμένων με αγώνες συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εάν η Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε να στραφεί ενάντια σε κάθε συνάδελφο, που δεν σκύβει το κεφάλι, που δεν αποδέχεται την απλήρωτη δουλειά και την μείωση των αποδοχών του, που αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων αυτών και την χορήγηση στους υπαλλήλους αυτούς πλήρως του μισθού τους, αφού παρείχαν πλήρως την εργασία τους.-
Κοιν/ση
1. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας
2. Συλλόγους-μέλη μας


                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: