Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: Για την κατάρτιση προϋπολογισμού των Περιφερειών έτους 2017



Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

  Αθήνα  29/8/2016                       
                                           Αριθμ. Πρωτ.:73

             ΠΡΟΣ
1.    Υπουργό Εσωτερικών & ΔΑ
2.    ΕΝΠΕ
3.    Περιφερειάρχες

Κατάρτιση προϋπολογισμού των Περιφερειών έτους 2017
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Η συνέχιση των περικοπών των ΚΑΠ και της κρατικής επιχορήγησης αποτυπώνεται για άλλη μια χρονιά στις βασικές κατευθύνσεις που δίνονται στις Περιφέρειες της χώρας για την κατάρτιση των προϋπολογισμών τους για το 2017, μέσα από την Κοινή Απόφαση (οικ. 23977/22-7-2016) των Υπουργών Εσωτερικών & Δ.Α. και Οικονομικών.
Προϋπολογισμοί εναρμονισμένοι με τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», δηλ. με τις κατευθύνσεις Ε.Ε και ΔΝΤ.
Μειωμένα κονδύλια για έργα, συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων, καθήλωση των μισθολογικών δαπανών, μείωση των δαπανών για μετακινήσεις, υπερωριακή απασχόληψη και συμβάσεις έργου, προώθηση της ανταποδοτικής και φορομπιχτικής πολιτικής για το λαό και γενικά η «περιοριστική πολιτική» αποτελούν το πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι ΟΤΑ Β΄ βαθμού καλούνται να λειτουργήσουν για μια ακόμα χρονιά.
Η μισθολογική δαπάνη θα παραμείνει η ίδια με το 2016. Αυτό σημαίνει πως :
  • δεν προβλέπεται κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών (απώλεια 6 μισθών από το 2009 εως σήμερα),
  • θα συχιστεί η μισθολογική καθήλωση και το «πάγωμα» των μισθών μας, ανεξάρτητα ακόμα και από οποιαδήποτε αναγνώριση προυπηρεσίας, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων κλπ,
  • δεν πρόκειται να γίνει καμιά νέα πρόσληψη, ανεξάρτητα ακόμα και από τις τυχόν συνταξιοδοτήσεις.
Η δαπάνη για την μεταφορά μαθητών επίσης παραμένει ίδια. Κι αν λέει… απαιτηθούν μεγαλύτερες δαπάνες, τότε θα πρέπει αυτές να καλυφθούν από τα «λοιπά έσοδα» της κάθε Περιφέρειας, δηλ. από φόρους, τέλη, πρόστιμα, παράβολα και ότι άλλο συνιστά τα «ίδια» έσοδά της.
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει συγκρατείστε, μειώστε τις δαπάνες «σε όσο το δυνατόν χαμιλότερα επίπεδα» και αν δημιουργείτε πρόσθετες δαπάνες, επιβάλλετε τέλη, παράβολα κλπ για τις καλύψετε.
Θύματα αυτής της πολιτικής παραμένουν οι εργαζόμενοι των Περιφερειών καθώς συνεχώς μειώνονται οι αποδοχές τους και χειροτερεύουν οι όροι εργασίας τους και γενικότερα οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, καθώς βλέπουν να υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή τους.
Διεκδικούμε:
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας, κατάργησή του στα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, πολιτιστικών, αθλητικών κλπ αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: