Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Δημόσια μετάδοση συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου και επιτροπών του



ΣΥΛΛΟΓΟI ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας & Π.Ε. Ηλείας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Προς :  
1.    Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδα
2.    Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Ε.
(με την παράκληση για ενημέρωση των μελών του Π.Σ. Δ.Ε. )
          email:  anastogi@gmail.com 
  1. Μέλη μας


ΘΕΜΑ: Δημόσια μετάδοση συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου και επιτροπών του


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο παράγονται πολιτικές που αφορούν το σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΠΔΕ αλλά συζητιούνται και λαμβάνονται αποφάσεις και για γενικότερα πολιτικά θέματα, οι οποίες όμως δεν μπορούν να διαχυθούν στο σύνολο τους προς την κοινωνία που είναι και η δημιουργός αιτία ύπαρξής του.
Τα υπαρκτά λειτουργικά προβλήματα (μεγάλη απόσταση από τα  υπόλοιπα αστικά κέντρα, μεγάλη διάρκεια των συνεδριάσεων, πληθώρα θεμάτων κτλ) δεν μπορούν να αναιρούν την ουσία της αυτοδιοίκησης που είναι η εγγύτητα στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και η σε βάθος ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα της περιοχής μας.
Η ανάπτυξη κοινής περιφερειακής συνείδησης περνάει και μέσα από την γνώση της λειτουργίας του ανώτερου οργάνου της περιφέρειας, του περιφερειακού συμβουλίου και των επιτροπών του, η οποία αν κρίνουμε από την συμμετοχή πολιτών στις συνεδριάσεις του απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιητική.  
Μέσω του επίσημου διαδικτυακού τόπου και εκμεταλλευόμενοι την ψηφιακή τεχνολογία, η Περιφέρεια έχει την δυνατότητα να μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσω της διαδικασίας ζωντανής μετάδοσης (Live Streaming) καθώς και την αρχειοθέτησή τους για δημόσια μελλοντική χρήση. Τα παραπάνω θα μπορούσαν να εμπλουτισθούν με την δυνατότητα ερωτήσεων και προτάσεων από τους πολίτες προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ήδη αρκετές Περιφέρειες, αντιλαμβανόμενες την σπουδαιότητα της ενημέρωσης των πολιτών, έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ.λ.π..
Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να προχωρήσει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες  για τις  δημόσιες συνεδριάσεις των συλλογικών της οργάνων (Περιφερειακό Συμβούλιο και υπολοίπων επιτροπών).
Οι Σύλλογοι των εργαζομένων που εκπροσωπούμε θα στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που θα έχει ως στόχο την προώθηση πολιτικών ενημέρωσης, διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας της Περιφέρειας.


03-10-2016
Για τα Δ. Σ.
Οι Πρόεδροι των  Συλλόγων Υπαλλήλων ΠΔΕ

Κατριβέσης Νικόλαος
Μικέλης Χαράλαμπος
Βέλλιος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: