Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΟΣΥΑΠΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ



   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

                                              Αθήνα 14/ 11 /2016                      
                                           Αριθμ. Πρωτ.:109

       ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ           
                                                           
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε νέα βάρβαρα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα. Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των συνοδοιπόρων της που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, για λογαριασμό των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζεται… και στο βάθος μάλιστα φαίνεται και νέο μνημόνιο, τώρα στο όνομα της ρύθμισης του χρέους!!!
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016). Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 €! «Λοκ άουτ» και νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Θέλουν όχι μόνο να ζούμε ψίχουλα, αλλά και να υπάρχει «σιγή νεκροταφείου».
Δεν τους αρκεί να επιβάλουν αυτή την πολιτική, μας θέλουν και «συνένοχους». Γι αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί με τα «παπαγαλάκια» μιλάνε για συναίνεση και εθνική στρατηγική…
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα, όσο οι εργαζόμενοι δεν στέκονται απέναντι στην ανάπτυξη, που στηρίζει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για την ανάγκη μαζικής, ενιαίας απάντησης στην επίθεση, που δεν έχει τελειωμό, για την ανάγκη σύγκρουσης με όλους όσους μας θέλουν θεατές, για την ανάγκη ενιαίας απάντησης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης με νέα γενική απεργία και στις 8 Δεκέμβρη.
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων, να συνεδριάσουν και να οργανώσουν τον αγώνα και την επιτυχία της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 24 Νοέμβρη.
Καλούμε τους συναδέλφους όλων των Περιφερειών να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και με τη μαζική τους συμμετοχή να δυναμώσουν την πάλη για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για κάλυψη των μισθολογικών απωλειών μας, για πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, για ξεπάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης, για επαναφορά της μισθοδοσίας μας στον κρατικό προϋπολογισμό, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μαζικές προσλήψεις, για Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία και παιδεία, για κατάργηση όλων των νόμων, που φορτώνουν με φόρους και χαράτσια την λαίκή οικογένεια, για ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας και είμαστε στη διάθεση όλων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, για κάθε βοήθεια.

Αγωνιζόμαστε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: