Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Περί παραχώρησης ακινήτων ιδιοκτησίας Π.Δ.Ε. στο Υπερταμείο




Πύργος 23-10-2018      


Αριθ. Πρωτ.: 203      
ΠΡΟΣ:

1.    Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
2.    Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε.
3.    Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

ΘΕΜΑ :
Περί παραχώρησης ακινήτων ιδιοκτησίας Π.Δ.Ε. στο Υπερταμείο






Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, όπως δημοσιεύθηκε στο υπ΄ αριθ. 2317/β/2018  ΦΕΚ, εξουσιοδοτήθηκε  ο Υπουργός Οικονομικών για την μεταβίβαση 10.119 ακινήτων στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.). Τα συγκεκριμένα ακίνητα περιγράφονται με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), γεγονός που καθιστά αδύνατη την ταυτοποίηση τους.
Η θέση του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στις πολιτικές που επιβάλλονται  από την εφαρμογή του Μνημονίου είναι γνωστή. Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και θεωρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει και δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι.
Θεωρούμε απαραίτητο και δεδομένο ότι πρέπει να ενημερωθούμε, εάν οποιοδήποτε ακίνητο στην Π.Ε. Ηλείας ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμπεριλαμβάνεται στα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο «υπερταμείο». Εάν και εφόσον αυτό έχει συμβεί σας καλούμε, ως Περιφερειακή Αρχή, να αναλάβετε πρωτοβουλίες για υποβολή αίτησης ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ.  ιδιοκτησίας της Π.Δ.Ε., που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018.
Επίσης με αφορμή πρόσφατη πρωτόδικη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται ως ιδιοκτήτης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας το ελληνικό δημόσιο, θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να αναλάβετε πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστεί η παραχώρηση του ακινήτου στην Περιφέρεια για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: