Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Παράσταση πολιτικής αγωγής στους υπαλλήλους των Περιφερειών




Πύργος 18-10-2018     


Αριθ. Πρωτ.: 202
ΠΡΟΣ:

ΟΣΥΑΠΕ



ΘΕΜΑ :

Παράσταση πολιτικής αγωγής στους υπαλλήλους των Περιφερειών






Από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η υποχρέωση παροχής νομικής υποστήριξης στους υπάλληλους, σε περίπτωση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης ή άσκησης ποινικής δίωξης αυτών για αδικήματα που τους αποδίδεται ότι διέπραξαν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους.
Δεν υπάρχει όμως αντίστοιχη πρόβλεψη για παροχή νομικής υποστήριξης, για τις περιπτώσεις που υπάλληλος κατά την άσκηση των καθηκόντων του, «αναγκάζεται» να προσφύγει ως μηνυτής ή «απαιτείται» να παραστεί ως μάρτυρας κατηγορίας για υπηρεσιακούς λόγους και απαιτείται παράσταση πολιτικής αγωγής για την καλύτερη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την ανεμπόδιστη άσκηση των αρμοδιοτήτων του.
Με δεδομένο ότι πολλές φορές ως υπάλληλοι υποχρεωνόμαστε, από την άσκηση των καθηκόντων μας, να αναλαμβάνουμε το ρόλο του πολιτικού ενάγοντα, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η παροχή νομικής υποστήριξης για την παράσταση πολιτικής αγωγής στους υπαλλήλους των Περιφερειών.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την δρομολόγηση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για την δυνατότητα παροχής νομικής υποστήριξης για την παράσταση πολιτικής αγωγής στους υπαλλήλους των Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: