Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΝΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ


Ο Σύλλογός μας για την δικαστική διεκδίκηση των καταργημένων με το Ν. 4093/2012 (που από την 1.1.2013 κατήργησε τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας) κινείται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΑΔΕΔΥ
Η απόφαση άσκησης της αγωγής και η τελική επιλογή του δικηγορικού γραφείου, που θα την αναλάβει, είναι προσωπική υπόθεση του κάθε μέλους μας.
Για όσα μέλη μας επιθυμούν να ασκήσουν ομαδική αγωγή, με την ευθύνη συντονισμού – πληροφόρησης από το Σύλλογο  αυτή θα γίνει ως εξής:
Α. ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Θα πρέπει να συμπληρωθεί, να υπογραφεί και να παραδοθεί στους εκπροσώπους του Συλλόγου στα γραφεία του Συλλόγου από την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 από 10:00 έως 12:00, το συνημμένα έντυπο «ΑΤΟΜΙΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ» (το βρίσκετε εδώ)  συνοδευόμενο από
1.     Εκκαθαριστικό Μισθοδοσίας τελευταίου μήνα [*]
2.     Εκκαθαριστικό Μισθοδοσίας (τυχαίου μήνα) για τα έτη: από 2013 έως και 2018  [*]
3.     Τυχόν αίτηση για διακοπή παραγραφής (αντίγραφο χορηγείται από το τμήμα μισθοδοσίας)

[*] επισημαίνεται για την απλούστευση του πρόσθετου διοικητικού φόρτου τα δικαιολογητικά [1] & [2] μπορούν να αντληθούν από την σελίδα του Συλλόγου (https://sypeilias.blogspot.com/) επιλέγοντας την καρτέλα (στο δεξιό μέρος) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς του taxis net.

Β. ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
Κατόπιν ανακοίνωσης και της ηλεκτρονικής αποστολής των σχετικών εντύπων, στα υπηρεσιακά email από Σύλλογο θα πρέπει να συμπληρωθούν και να παραδοθούν με την διαδικασία που θα ανακοινωθεί τα κάτωθι:
1.     Εντολή Ανάθεσης Υπόθεσης (με θεώρηση του γνησίου υπογραφής)
2.     Εργολαβικό Δίκης
3.    Σχετική βεβαίωση  από την Υπηρεσία (χορηγείται από το τμήμα προσωπικού)
Η αναδρομική διεκδίκηση για τα καταργημένα επιδόματα εορτών και αδείας θα πραγματοποιηθεί από το Δικηγορικό Γραφείο «ΔΗΜΗΤΡΗ Ι. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ»     
Για τα δικαστικά και λοιπά έξοδα (ενδεικτικά για την έκδοση γραμματίων δικηγορικών συλλόγων, για την σύνταξη και κατάθεση της αγωγής, για παράσταση στο δικαστήριο κατά την εκδίκασή της, για τα ένσημα ΤΑΧΔΙΚ, για έξοδα επίδοσης κάθε αγωγής στο εναγόμενο δημόσιο με δικαστικό επιμελητή κ.α.) το ποσό που απαιτείται να καταβληθεί από κάθε συμμετέχοντα υπάλληλο ανέρχεται στα 25 €, συμπεριλαμβανομένου σε αυτό και του αναλογούντος Φ.Π.Α. 24%. 
Η δικηγορική αμοιβή σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της υπόθεσης καθ' οποιονδήποτε τρόπο θα ανέλθει σε ποσοστό 4 % επί των συνολικών καταβληθησομένων σε κάθε ενάγοντα ποσών (κεφαλαίου και τόκων).
Σε περίπτωση αποδοχής της προσφοράς θα ακολουθήσει η υπογραφή του σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού εντολής διεκπεραίωσης της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: