Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Υπενθύμιση διατάξεων που αφορούν ζητήματα μετακινήσεων

 

 

 

 

Πύργος 21-8-2020

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 335

ΠΡΟΣ:

 

1.     Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

2.     Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: v.giannopoulos@pde.gov.gr

3.     Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης

email:  p.sakellaropoulos@pde.gov.gr

4.     Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

5.     Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας

email: gd.eslit@pde.gov.gr

6.     Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας

 

 

 

ΘΕΜΑ :

Υπενθύμιση διατάξεων που αφορούν ζητήματα μετακινήσεων





 Προκειμένου να αποφευχθούν ζητήματα παραβίασης της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορούν την διαδικασία μετακινήσεων των υπαλλήλων, σας παραθέτουμε ενδεικτικά τις σχετικές διατάξεις και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή τους.

Α. παρ. 5 άρθρου 245 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α) όπως έχει τροποποιηθεί:

«Η μετακίνηση υπαλλήλου σε οργανική μονάδα άλλης περιφερειακής ενότητας από αυτήν στην οποία ανήκει η οργανική του θέση επιτρέπεται μόνο για λόγους εξαιρετικής υπηρεσιακής ανάγκης, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Για τη λήψη της απόφασης του προηγούμενου εδαφίου, καθώς και για την επιλογή του μετακινούμενου υπαλλήλου, λαμβάνονται υπόψη, εκτός από τις εξυπηρετούμενες υπηρεσιακές ανάγκες και κριτήρια κοινωνικά, όπως η οικογενειακή κατάσταση, η κατάσταση της υγείας του μετακινούμενου υπαλλήλου ή η συνυπηρέτηση συζύγου.»

 Β. παρ. 4 άρθρο 66 Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26Α):

«Η μετακίνηση εκτός νομού ή σε νησί γίνεται με τη διαδικασία της μετάθεσης. Εξαιρούνται τα νησιά που έχουν οδική σύνδεση με χερσαία τμήματα της χώρας.»

 Γ. άρθρο 67 Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26Α):

παρ. 5.:

«Η μετάθεση των υπαλλήλων διενεργείται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης μετά από σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου

παρ. 7.:

 «Οι υπάλληλοι δεν μετατίθενται πριν συμπληρώσουν διετία στην υπηρεσία που τοποθετήθηκαν κατά το διορισμό τους.»

 

 

Θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε ότι οι θέσεις που καλύπτονται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (Ν. 4040/2016) αφορούν αποκλειστικά και μόνο την οργανική μονάδα για την οποία ο υποψήφιος έχει καταθέσει αίτηση, έχει αξιολογηθεί και έχει καταδειχτεί η καταλληλότητά του για την συγκεκριμένη θέση.  Λογικές που θεωρούν ότι οι υπάλληλοι μπορούν να τοποθετηθούν σε οργανική μονάδα διαφορετική αυτής που εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Τέλος, καλούμε το σύνολο των εμπλεκομένων υπηρεσιών στις διαδικασίες των μετακινήσεων των υπαλλήλων να διαφυλάξουν στο ακέραιο το σύνολο της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως άλλωστε πράττουν πάντα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: