Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Επιλεκτικές συνεδριάσεις Επιτροπής Κινητικότητας Α΄ κύκλου έτους 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

- - - - - - - - - - - - -

Διοικητήριο, Μανωλοπούλου 31, Πύργος, 27131

Blog: https://sypeilias.blogspot.com - Email: sypeilias@gmail.com

 

 

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ

Πύργος  8-9-2020

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 341

ΠΡΟΣ:

 

1.    Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

2.    Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

 

ΚΟΙΝ.:

1.    Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε

email: gd.eslit@pde.gov.gr

2.    Δ/νση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας

3.    Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: v.giannopoulos@pde.gov.gr

 

ΘΕΜΑ :

Επιλεκτικές συνεδριάσεις  Επιτροπής Κινητικότητας  Α΄ κύκλου έτους 2019





 

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε άμεσα τον λόγο για τον οποίο δεν πραγματοποιήθηκε  συνεδρίαση της Επιτροπής Κινητικότητας, που συγκροτήθηκε με την υπ΄ αριθ ΠΔΕ/ΔΔΟΠΕΗ/129330/2552/2-6-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας [ΑΔΑ: 63547Λ6-ΒΚΚ], για το σύνολο των εγκεκριμένων θέσεων που υποβλήθηκαν αιτήσεις, στο πλαίσιο του Α΄ κύκλου κινητικότητας έτους 2019, παρά μόνο για τις τρεις (3) από τις πέντε (5) θέσεις για τις οποίες είχαν υποβληθεί αιτήσεις.

Επισημαίνουμε ότι, οι εγκεκριμένες θέσεις ήταν επτά (7) και παρόλο που είχαν υποβληθεί αιτήσεις για την κάλυψη των πέντε (5) θέσεων, καλύφθηκαν μόνο οι τρεις (3). Δηλαδή για τις δύο (2) θέσεις που υποβλήθηκαν αιτήσεις δεν εκδόθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση από τον πρόεδρο της επιτροπής με αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας να στερηθούν δύο  υπαλλήλους.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του Περιφερειάρχη, έργο της Επιτροπής αποτελούσε η αξιολόγηση των υποψηφίων για κάθε προκηρυχθείσα θέση σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας και όχι για όποια θέση έκρινε κατά το δοκούν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κινητικότητας.

Επίσης, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, εάν ως αποτέλεσμα της ανωτέρω αναφερόμενης συμπεριφοράς της επιτροπής, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 4674/20 που αναφέρει ότι: «8. Φορείς υποδοχής οι οποίοι δεν ολοκληρώνουν τις διαδικασίες επιλογής και έκδοσης της απόφασης μετάταξης, για θέσεις κατά κλάδο / ειδικότητα για τις οποίες υπάρχει υποψήφιος που πληροί τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, δεν έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος προσλήψεων στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού του άρθρου 51 του ν. 4622/2019, όπως ισχύει, για τις ως άνω προκηρυχθείσες οργανικές θέσεις.», θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε αμφισβήτηση την βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αποτυπώθηκε ομόφωνα στην υπ΄ αριθ. 137/19-8-2020 απόφασή του [ΑΔΑ: 6Θ4Φ7Λ6-7ΥΝ].

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: