Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Διόρθωση απόφασης μετακίνησης

 


 

 

Πύργος  2-9-2020

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 338

ΠΡΟΣ:

 

1.    Γενικό Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε

email: gd.eslit@pde.gov.gr

2.    Δ/νση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας

ΚΟΙΝ.:

1.    Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

2.    Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: v.giannopoulos@pde.gov.gr

3.    Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης

email:  p.sakellaropoulos@pde.gov.gr

4.    Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

 

ΘΕΜΑ :

Διόρθωση απόφασης μετακίνησης





 

Με την υπ΄ αριθ. ΠΔΕ/ΔΔΟΠΕΗ/210929/4491/24-8-2020 [ΑΔΑ: 67Ι77Λ6-1ΡΑ] απόφαση μετακινείται συναδέλφισσα από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας στο τμήμα Διοικητικής Μέριμνας & Κίνησης Οχημάτων της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας.

Στην συγκεκριμένη απόφαση υπάρχουν κάποια στοιχεία που δεν συνάδουν με τον τύπο των διοικητικών πράξεων, σε βαθμό που η νομιμότητα της κρίνεται αμφισβητούμενη και θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε στην διόρθωσή της, προκειμένου να αποφευχθεί από την πλευρά μας η εξέταση του ενδεχομένου  άσκησης  ειδικής διοικητικής προσφυγής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, η αναφερόμενη απόφαση προλογίζεται στην εισαγωγή της ως απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε. αλλά υπογράφεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής & Διοίκησης. Δηλαδή άλλος αποφασίζει και άλλος υπογράφει.

Επίσης, στο αιτιολογικό της αναφερόμενης απόφασης στην παρ. 6 αναφέρεται: «Την από 22-06-2020 προφορική εντολή του Γενικού Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε. για τη μετακίνηση της αναφερομένης υπαλλήλου», κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αιτιολογία. Οι προφορικές εντολές του Γενικού Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε., εκτός του γεγονότος ότι θυμίζουν άλλες εποχές στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάζουν ευθέως την παρ. 4 του άρθρου 245 του Ν. 3852/2010 (αφού πρόκειται για υπάλληλο άλλης Γενικής Διεύθυνσης).

 Τέλος αναφέρουμε ότι, στην συγκεκριμένη διοικητική πράξη, απουσιάζουν τα στοιχεία του αρμοδίου υπαλλήλου για πληροφορίες, το τηλέφωνο που αναφέρεται για πληροφορίες σύμφωνα με τον τηλεφωνικό κατάλογο της Περιφέρειας είναι αναρμόδιου προσώπου, ενώ μέρος των στοιχείων του αποφασιστικού μέρους αναφέρει εσφαλμένα στοιχεία.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε για ακόμα μια φορά την διαφωνία μας στη λογική να μετακινούνται συνάδελφοι που έχουν μεταταχθεί μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας σε συγκεκριμένη θέση για την οποία είχαν καταθέσει αίτηση, είχαν αξιολογηθεί και είχε καταδειχτεί η καταλληλότητά τους για τη θέση αυτή, πριν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: