Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Κάλυψη θέσεων μέσω του κύκλου κινητικότητας 2020 για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στο πλαίσιο του Ε.Σ.Κ.

 


 

Πύργος  21-10-2020

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 357

ΠΡΟΣ:

 

1.    Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

2.    Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: v.giannopoulos@pde.gov.gr

3.    Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

email: a.filias@pde.gov.gr

4.    Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

5.    Γενικό Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε

email: gd.eslit@pde.gov.gr

6.    Δ/νση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας

 

ΘΕΜΑ :

Κάλυψη θέσεων μέσω του κύκλου κινητικότητας 2020 για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στο πλαίσιο του Ε.Σ.Κ.

 





Η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας, θα πρέπει να παραμερίσει τις ενδεχόμενες ιδεοληψίες που έχουν σχέση με το μικρό επιτελικό κράτος και να αντιληφθεί ότι οι Υπηρεσίες της έχουν αποδομηθεί από την έλλειψη προσωπικού. Τα τελευταία χρόνια παρόλο που νέες αρμοδιότητες έρχονται συνέχεια στις Περιφέρειες, η μείωση του προσωπικού τους έχει υποδιπλασιασθεί.

Θα πρέπει να ληφθούν  άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα γιατί με δεδομένο τον ήδη μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων, που θα εκτιναχθούν εάν εφαρμοστούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ», η πλειονότητα των υπηρεσιών δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Ενδεικτικά να θυμίσουμε ότι οι υπάλληλοι των Περιφερειών έχουν αρμοδιότητες στην αγροτική και κτηνιατρική οικονομία, στις υποδομές, στην αντιπλημμυρική προστασία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην υλοποίηση διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στον έλεγχο της δημόσιας υγείας, στην μεταφορά των μαθητών, στην λειτουργία των επιχειρήσεων, στις μεταφορές, στην οδική ασφάλεια και σχεδόν σε όλο το φάσμα των τομέων δραστηριοποίησης της κοινωνίας.

Το σύνολο των αρμοδιοτήτων αυτή την στιγμή, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας εκτελείται από ελάχιστους συναδέλφους, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα μειωθούν δραματικά το επόμενο εξάμηνο λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σε αυτή την περιγραφόμενη κατάσταση η Περιφερειακή Αρχή απαντάει με τον σχεδιασμό πρόσληψης μόνο πέντε (5) ατόμων για το έτος 2021 για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, που στην ιδανική περίπτωση έγκρισής τους από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο για να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν στο μέλλον.

Παράλληλα, με τις αστοχίες του προέδρου της επιτροπής Κινητικότητας του Α΄ κύκλου έτους 2019 χάθηκαν δύο εγκεκριμένες θέσεις από το  Ε.Σ.Κ., για τις οποίες είχαν κατατεθεί αιτήσεις και που η επιτροπή δεν συνεδρίασε ποτέ, αφού δεν εκδόθηκε ποτέ πρόσκληση για την αξιολόγηση αυτών των αιτήσεων από τον πρόεδρό της.

Με αφορμή την έναρξη του κύκλου κινητικότητας 2020 στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και προκειμένου ως φορέας να υποβάλλετε τα αιτήματά σας έως και 2-11-2020, θεωρούμε απαραίτητο για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να αποσταλούν αιτήματα για την κάλυψη τουλάχιστον δεκαπέντε (15) θέσεων, μέρος των οποίων θα καλύπτει υποχρεωτικά τα τμήματα Πολιτικής Γης, Μεταφορών και Επικοινωνιών Αμαλιάδας, Προσωπικού, Οικονομικής Υποστήριξης, Μισθοδοσίας, Πληροφορικής, Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας.

Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες με την παράλληλη ενημέρωσή μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: