Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

 


Με την με αριθ. 29/2021 απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο (δείτε την απόφαση εδώ) ενέκρινε το πλαίσιο διαδικασιών κάλυψης δαπανών κοινωνικής αντίληψης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη συμμετοχή των τέκνων του προσωπικού, ηλικίας τεσσάρων (4) έως δεκαέξι (16) ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις, κατά την θερινή περίοδο εκάστου έτους, ως εξής:

Σύμφωνα με αυτή:

  • Δικαιούχοι του «Προγράμματος» είναι όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, οι οποίοι είναι γονείς ή ασκούν την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες Κ.Ο.).
  • Η διάρκεια διαμονής κάθε «ωφελούμενου» τέκνου ορίζεται για χρονικό διάστημα έως δύο (2) εβδομάδες (δέκα τέσσερις ημέρες), κατ ανώτατο όριο.
  • Ως «Πάροχοι» του προγράμματος νοούνται κατασκηνωτικές επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, διαθέτοντας τις απαιτούμενες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 749/1948, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, και της αριθ. Δ22/οικ. 37641/1450 (2712Β'/30.8.2016) ΚΥΑ «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας κατασκηνώσεων που οργανώνονται με ίδια μέσα, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή από φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα ή από Δημόσιες Υπηρεσίες ή Οργανισμούς ή Οργανώσεις».
  • Το ημερήσιο τροφείο σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 4 της σχετικής ΚΥΑ (56124/2056/14.3.2018) (ΦΕΚ.1157Β'/29.3.2018) «Καταρτιση προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις», ανέρχεται:
  • α)στα 30,00 ευρώ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων και
  • β)στα 52,00 ευρώ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων, για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Το ημερήσιο τροφείο περιλαμβάνει τις υπηρεσίες διαμονής και τις προβλεπόμενες βάσει της υποχρεωτικής υποδομής και στελέχωσης των παιδικών κατασκηνώσεων - εξοχών υπηρεσίες, σύμφωνα με το Κανονιστικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Παιδικών Κατασκηνώσεων - Εξοχών.

  • Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα καλύψει δαπάνη ίση με τις πραγματικές ημέρες διαμονής των τέκνων του προσωπικού στην κατασκήνωση και για μέγιστο αριθμό ημερών τις δεκατέσσερις (14) - χρονικό διάστημα έως δύο (2) εβδομάδες. Τυχόν επιπλέον κόστος, είτε λόγω διαμονής των τέκνων για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ανωτέρω οριζομένου από το νόμο, είτε λόγω χρέωσης από την κατασκήνωση μεγαλύτερου ημερήσιου κόστους από τα ανωτέρω οριζόμενα ποσά, θα καλύπτεται από τους γονείς.
  •  Οι γονείς - υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, θα μπορούν να αποστέλλουν τα παιδιά τους σε οποιαδήποτε κατασκήνωση της επιλογής τους. Επίσης, οι γονείς επιλέγουν ελεύθερα το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα φιλοξενηθούν τα παιδιά στις κατασκηνώσεις.
  • Ακόμη οι γονείς, σε περίπτωση αποστολής σε κατασκήνωση περισσοτέρων του ενός τέκνων, μπορούν να επιλέξουν για κάθε τέκνο διαφορετική κατασκήνωση και διαφορετική χρονική περίοδο διαμονής σε αυτήν.
  • Η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται σε θέματα κράτησης θέσεων στις παιδικές κατασκηνώσεις. Οι γονείς επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση της επιλογής τους και προβαίνουν σε κράτηση θέσης.
  • Οι γονείς που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αποστολής των τέκνων τους σε παιδικές κατασκηνώσεις, με κάλυψη της δαπάνης από την Περιφέρεια, θα πρέπει να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων :

Α) Προκαταβολικά: Έγγραφη δήλωση του υπαλλήλου για την πρόθεσή του να κάνει χρήση του δικαιώματος αποστολής του ή των τέκνων του σε παιδική κατασκήνωση και Β) Απολογιστικά:

  1. Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών ή Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών που εκδίδεται από την κατασκηνωτική επιχείρηση στο όνομα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτυπώνει το γινόμενο του αριθμού τέκνων του επί τον αριθμό ημερών διαμονής επί το ημερήσιο τροφείο.
  2. Βεβαίωση από την κατασκηνωτική επιχείρηση, ότι το ή τα τέκνα του υπαλλήλου έλαβαν μέρος στην κατασκήνωση για το συγκεκριμένο διάστημα.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου υπαλλήλου, ότι τόσο αυτός, όσο και ο/η σύζυγός της/του δεν λαμβάνουν συναφή παροχή από οποιονδήποτε φορέα για το έτος 2021.
  5. Αντίγραφο Ιδιωτικού Συμφωνητικού πρωτότυπα υπογεγραμμένου μεταξύ του γονέα υπαλλήλου και της κατασκηνωτικής Επιχείρησης
  6. Σε περίπτωση τέκνου με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, απαιτείται βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ αρμόδιου Δημόσιου Φορέα από την οποία προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας ή αίτηση για επανεξέταση από την αρμόδια Επιτροπή, εάν η σχετική βεβαίωση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας.
  7. 7. Όταν οι δικαιούχοι δεν είναι γονείς των παιδιών (φυσικοί ή θετοί) αλλά ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.), απαιτείται:

·         Επίσημο δικαιολογητικό από αρμόδια αρχή περί ανάθεσης της επιμελείας και

·         Βεβαίωση ΑΜΚΑ των παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: