Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας: η θέση της Περιφερειακής Αρχής

 


Σε συνέχεια της εξώδικης αίτησης που κατατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ (δείτε εδώ) για την αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας και την απόδοση τους στους δικαιούχους υπαλλήλους ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έστειλε σχετική επιστολή η οποία αναφέρει την μέχρι τώρα εξέλιξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των ΜΑΠ, τις ενέργειες για την παροχή γάλακτος έτους 2021 και γνωστοποιεί την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής για την αποτίμηση σε χρήμα των ΜΑΠ και την απόδοση στους δικαιούχους.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

 

Θέμα: Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας

 

Σε συνέχεια της από 7/9/2021 εξώδικη αίτηση δική σας, με θέμα την άμεση εφαρμογή των προβλεπομένων της παρ. 1 του άρθρου 97 του Ν.4483/2017 σας γνωστοποιώ τα εξής:

Με την αριθμ. πρωτ. 103253/6090/21-4-2021 διακήρυξη προκηρύχθηκε συνοπτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου/αναδόχων για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για τους δικαιούχους εργαζόμενους των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, συνολικής δαπάνης μέχρι του ποσού 56.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής για το σύνολο των ειδών κάθε τμήματος.

Με τις αριθμ. 959/2021 και 1003/2021 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι του ανωτέρω διαγωνισμού.

Με το αριθμ. πρωτ. 238476/12979/30-8-2021 έγγραφο του Τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Οικονομικού-Δημοσιονομικού Ελέγχου ζητήθηκε η υποβολή των δικαιολογητικών κατακύρωσης από τους προσωρινούς αναδόχους.

Αναμένεται η υποβολή των δικαιολογητικών κατακύρωσης και των έξι (6) προσωρινών αναδόχων προκειμένου να προγραμματιστεί η αποσφράγιση και η αξιολόγηση τους με σκοπό την ανάδειξη τους, έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ως οριστικούς αναδόχους.

Κατά συνέπεια πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και οι δικαιούχοι εργαζόμενοι θα παραλάβουν τα (Μ.Α.Π.) που δικαιούνται για το έτος 2021 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Στη συνέχεια για το θέμα της παροχής γάλακτος για το έτος 2021 δόθηκε εντολή στην υπηρεσία για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών προκειμένου αρχικά σε συνεργασία με τους Συλλόγους ανά Π.Ε.

να καθοριστεί σε πρώτη φάση το είδος του παρεχόμενου προϊόντος καθώς και ο τρόπος διανομής στους δικαιούχους, ώστε να ακολουθηθούν στη συνέχεια οι διαδικασίες προμήθειας.

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με την μη παροχή Μ.Α.Π. κατά τα έτη 2019 και 2020, σας γνωστοποιώ ότι η Περιφερειακή Αρχή αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματός σας όπως αυτό αναφέρεται και στην παρ. 1 του άρθρου 97 του Ν. 4483/2017 και προχωρά άμεσα σε συνεννόηση με τα μέλη των Συλλόγων για την αποτίμηση σε χρήμα και απόδοση στους δικαιούχους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει...