Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Με ψήφισμα του το Γ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ καλεί τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας για τις αξιολογήσεις των δομών



Το Γενικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 5ης Ιουλίου 2013, ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ Ι

          Η επιβαλλόμενη κυβερνητική πολιτική στοχεύει στην αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας, στη φτωχοποίηση των πολιτών, στην εκχώρηση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, στη διάλυση των δημόσιων δομών.

          Με την επίφαση της μεταρρύθμισης, της εξυγίανσης, της αναδιάρθωσης και της αξιολόγησης υλοποιούν τις εντολές των δανειστών τους, κλείνουν δημόσιους οργανισμούς απολύουν εργαζόμενους, καταστρατηγούν κάθε θεμελιώδη έννοια του Συντάγματος.

          Ήδη με την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης” υπάρχει μείωση των οργανικών μονάδων πλέον του 50% και κατάρρευση των υπηρεσιών.

          Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διοικητική αυτοτέλεια και ο ρόλος του Κράτους περιορίζεται αποκλειστικά σε άλλα ζητήματα. Η τήρηση των συνταγματικών δικαιωμάτων της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον βασική προτεραιότητα για το έμψυχο υλικό της, όπως αυτό προσδιορίζεται και από τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

          Με βάση τα ανωτέρω και με δεδομένη τη διάθεση της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις που θα στοχεύουν στην επίτευξη των μνημονιακών στόχων και όχι στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες,

το Γενικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. καλεί

1.  τους κ.Περιφερειάρχες και την ΕΝ.Π.Ε να μην νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους  καμία απόλυση κανενός εργαζομένου, να μην προχωρήσουν σε διαδικασίες της λεγόμενης “αξιολόγησης” και να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική διάλυσης των υπηρεσιών τους, εκχώρησης αρμοδιοτήτων με απολύσεις προσωπικού.

2. τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας για την “αξιολόγηση” των υπαλλήλων και να μην συνδράμουν με την παρουσία τους στην υλοποίηση μίας πολιτικής που υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των υπηρεσιών τους.

3. την Κυβέρνηση να αποσύρει του δούρειο ίππο της αξιολόγησης που οδηγεί σε απολύσεις και να σεβαστεί του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

          Η αξιολόγηση των δομών θα πρέπει να στοχεύει στη βέλτιωση των διαδικασιών για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό σημαίνει μείωση της γραφειοκρατίας, επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, διάθεση των κατάλληλων μέσων για την επίτευξη των στόχων και όχι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών ή ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών ή απολύσεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: