Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Δ.Σ. για το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα»







Πύργος 17-1-2014      


Αριθ. Πρωτ.: 2  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εφαρμόζεται και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» μέσω του οποίου χιλιάδες άνεργοι, θύματα της καταστρεπτικής κυβερνητικής πολιτικής, θα απασχοληθούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλους φορείς του Δημοσίου Τομέα για διάστημα πέντε μηνών.
Στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες (εργαζόμενοι για εμάς, ωφελούμενοι για τους πολιτικούς)  είναι νέοι άνθρωποι που βλέπουν τους κόπους και  τα όνειρα τους να εγκλωβίζονται σε ένα αδιέξοδο πεντάμηνο, χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Το ημερήσιο αποδιδόμενο φιλοδώρημα για την παρεχόμενη εργασία τους (17,00 € έως 19,00  €) παραβιάζει το κατώτατο θεσμοθετημένο ημερομίσθιο, επιπλέον δεν αναγνωρίζεται επίδομα παιδιών ή προϋπηρεσίας και δεν δικαιούνται κανονική ή αναρρωτική άδεια.
Οι όροι της εργασίας τους παραβιάζουν την ευρωπαϊκή και ελληνική εργατική νομοθεσία και υλοποιούν τις αποικιοκρατικές λογικές που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν για το σύνολο των εργαζομένων.
Οι εφαρμοστές της επιβαλλόμενης κυβερνητικής πολιτικής με την συνδρομή των γνωστών διεφθαρμένων μέσων ενημέρωσης που διαθέτουν και με άλλοθι την καταπολέμηση της ανεργίας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την κοινωνική ύπνωση απέναντι στον  νέο εμβολισμό των εργασιακών σχέσεων. Ο εργασιακός μεσαίωνας έχει ήδη ξεκινήσει.
Καλούμε τους εφαρμοστές των μνημονιακών πολιτικών να προχωρήσουν άμεσα στην απόδοση της νόμιμης αμοιβής και του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων στους συμμετέχοντες εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα»
Καλούμε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να σεβαστούν τους συναδέλφους του προγράμματος και να μην απαιτήσουν απ΄ αυτούς εργασία άσχετη που δεν θα είναι σύμφωνη με την κατηγορία και την ειδικότητα που έχουν επιλεγεί.
Η ελληνική κοινωνία απαιτεί σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή δικαιώματα κατάργηση των προγραμμάτων απασχόλησης και κάθε άλλης ελαστικής σχέσης εργασίας.
-------------------------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια: