Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ        2610330273
ΔΕΠΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ: 2613620213
Πάτρα, 25/04/2014
 
Αρ.Πρωτ:  21
 
Προς:
1)    Γεν. Δ/ντες Π.Δ.Ε
2)    Δ/ντες Π.Δ.Ε.
3)    Μέλη μας
 
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ
Στις 15-04 2014 αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, υπέβαλλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) Δυτικής Ελλάδας, Κοινή Απόφαση των τριών Συλλόγων Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την προωθούμενη αξιολόγηση των προσόντων του προσωπικού των Δημοσίων Υπηρεσιών με τις διατάξεις του Ν.4250/2014, με την οποία ζητήθηκαν τα εξής:
- Να καταδικαστεί η προωθούμενη «αξιολόγηση» και οι πολιτικοί εμπνευστές της και
- Να δεσμευτούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Π.Δ.Ε. προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση της νομοθετικά προβλεπόμενης απόφασης των Γενικών Διευθυντών στην οποία θα ορίζεται το  ποσοστό ανά οργανική μονάδα των κατηγοριών του νόμου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν οι απόψεις του Συλλόγου μας, που επικεντρώθηκαν στην αντισυνταγματικότητα των διατάξεων της αξιολόγησης και στην αποτροπή της εφαρμογής τους και αναφέρθηκαν εκτός των άλλων:
- το αίτημα της ΕΝ.ΠΕ. προς τον κ. Μητσοτάκη (συνημμένο (α)), για τρίμηνη αναστολή των προθεσμιών εφαρμογής των διατάξεων περί «αξιολόγησης», το οποίο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδίκασε και καταδικάζει ως απαράδεκτο πολιτικά, λόγω του προεκλογικού του χαρακτήρα και επειδή δεν παίρνει θέση για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων της αξιολόγησης, υιοθετώντας την πολιτική λογική των ποσοστώσεων που θα οδηγήσουν σε απολύσεις.
- η Απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την προωθούμενη αξιολόγηση (συνημμένο (β)).
Το Π.Σ. Αποφάσισε, με την 50/2014 Απόφαση του (συνημμένο (γ)), να ζητήσει αναστολή του Ν.4250/2014 και να υιοθετήσει την Απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, που αναφέρει τα εξής:
- Κατάργηση του Ν.4250/2014 και των διατάξεων του περί «αξιολόγησης».
- Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων περί «αξιολόγησης».
- Αποχή από κάθε σχετική διαδικασία «αξιολόγησης του προσωπικού» με το ισχύον σύστημα της αυθαίρετης ποσόστωσης, ειδικά για όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, λόγω της θέσης τους στη διοικητική ιεραρχία.
- Κάλεσμα για απεργίες, στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας, γενικές συνελεύσεις, με στόχο την ακύρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης με ποσοστώσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, να εφαρμόσουν την Απόφαση του Π.Σ. και να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία «αξιολόγησης του προσωπικού» με το ισχύον σύστημα της αυθαίρετης ποσόστωσης και καλούμε τους Γεν. Δ/ντες να μας εκθέσουν τις απόψεις τους, στην κοινή συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που έχει οριστεί την 28/04/2014 στις 11:00π.μ.
Συνημμένα: (α) Το αίτημα της ΕΝΠΕ, (β) Η Απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, (γ) η Απόφαση του Π.Σ.
                             Ο                                                                        Ο
                ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΝΙΚΟΣ ΔΕΠΟΥΝΤΗΣ                                         ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: