Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΟΣΥΑΠΕ: Αξιολόγηση δομών στις Περιφέρειες



Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

            Αθήνα 19/11/2014

Προς:      κ.κ. Περιφερειάρχες
ΕΝ.Π.Ε.
 Κοιν:     Υπουργείο Εσωτερικών

ΘΕΜΑ : “Αξιολόγηση δομών στις Περιφέρειες”
            Με την προσχηματική επίκληση της κοινωνικής ευημερίας ο Υπουργός Εσωτερικών καλεί τους Περιφερειάρχες της χώρας εντός 15 ημερών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών τους.
            Αγνοεί προκλητικά το γεγονός ότι για την φτώχεια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ευθύνονται οι πολιτικές, που οι ίδιοι έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, με τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για λογαριασμό των συμφερόντων που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας.
            Το Υπουργείο Εσωτερικών αγνοεί ότι :
1.      Οι οργανισμοί των αιρετών Περιφερειών είναι πρόσφατοι, διανύουν μόλις το τέταρτο έτος και σε σχέση με τους αντίστοιχους οργανισμούς των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων έχουν μείωση των οργανικών τους μονάδων περίπου κατά 50 %, παρόλο που μεταφέρθηκαν σε αυτές και αρμοδιότητες από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
2.      Το προσωπικό που υπηρετεί στις Περιφέρειες της χώρας έχει μειωθεί περίπου κατά 30 % μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα των πολιτικών διάλυσης και απαξίωσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα με τις διαθεσιμότητες, την κινητικότητα, τις εφεδρείες, τις απολύσεις, την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων, την εξώθηση σε συνταξιοδότηση λόγω του αβέβαιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού τοπίου.
3.      Η αξιολόγηση των δομών και οι τροποποιήσεις των Οργανισμών αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμα των Περιφερειακών Αρχών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί συνταγματική επιταγή και η όποια τροποποίηση Οργανισμού αποτελεί εσωτερική διοικητική διαδικασία της κάθε Περιφέρειας.

            Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των Περιφερειών θα αρνηθούν να γίνουν συνένοχοι στη διάλυση των οργανισμών τους σύμφωνα με προτεινόμενα “πρότυπα – υποδείγματα προσαρμογής των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.)” , που έχει ήδη δρομολογηθεί από τους εκπροσώπους της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και θα απαιτήσουν συντεταγμένα αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, στελέχωση των υπηρεσιών , διασφάλιση των αρμοδιοτήτων τους, διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών τους.
        κ.κ. Περιφερειάρχες,
      σας καλούμε να μην αποστείλετε κανένα στοιχείο και να μην συμμετάσχετε σε καμία καθ΄ υπόδειξη “αξιολόγηση”.
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος


Αλκης Ζαβερδινός
Ο Οργανωτικός Γραμματέας


Στέργιος Ηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: