Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ





Πύργος 25-9-2017      


Αριθ. Πρωτ.: 157


Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ
από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης
Καταγγέλλουμε τις πολιτικές
καταστρατήγησης δημοκρατικών δικαιωμάτων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρετίζει την σχεδόν καθολική συμμετοχή των συναδέλφων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της προσχηματικής αξιολόγησης, που έχει κηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΣΥΑΠΕ  και στην οποία συμμετείχε το 98 % των συναδέλφων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την στήριξη και της ΝΔ, προκειμένου να εφαρμόσει τις μνημονικές της υποχρεώσεις,  ενόψει της 3ης αξιολόγησης, νομοθετεί υπέρ της απεργοσπασίας, αλλοιώνοντας το κυρίαρχο δικαίωμα της απεργίας και τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας, επενδύοντας για ακόμα μια φορά στην ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό αυτοματισμό
Η τροπολογία της κυβέρνησης, είναι αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, έρχεται σε σύγκρουση με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας και στοχεύει στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Ιδιαίτερα θίγει όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και συμμετέχουν στις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων για την ανατροπή των πολιτικών, που η ίδια κυβέρνηση  αντιπαλευόταν και σήμερα υπηρετεί με υποδειγματική υποταγή. Θεωρεί ότι η πολιτική της μπορεί να στηριχθεί σε Νενέκους και λοιπούς προσκυνημένους, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια. 
Απέναντι σε αυτό το αυταρχικό ολίσθημα που μας γυρίζει πίσω σε μαύρες εποχές, που παρεμβαίνει στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, που καταστρατηγεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ιδιαίτερα το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων, υπάρχει μόνο ο δρόμος του συλλογικού αγώνα. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας στην τρομοκρατία και την απεργοσπασία.
Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης
Καταγγέλλουμε τις πολιτικές καταστρατήγησης δημοκρατικών δικαιωμάτων

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας


Δεν υπάρχουν σχόλια: