Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-10-2016 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πύργος  4-10-2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνεχίζεται η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία-αποχή
Οι κάθε είδους απειλές και εκβιασμοί από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της διοίκησης για να κάμψουν την απεργία
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Τα πρώτα μηνύματα κατά τη λήξη του πρώτου 10ημερου που έρχονται από όλη τη χώρα επιβεβαιώνουν το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία-αποχή τόσο στους εργαζόμενους όσο και στα στελέχη που διατηρείται και μετά την περίφημη απεργοσπαστική τροπολογία της κυβέρνησης.
 Οι εργαζόμενοι έδωσαν τη δική τους απάντηση στους απίθανους ισχυρισμούς της κ. Γεροβασίλη για «αντιδράσεις από μια μερίδα συνδικαλιστών και κάποιων στελεχών που παραπλανούν και εμποδίζουν τους υπάλληλους που θέλουν να στηρίξουν την αξιολόγηση της κυβέρνησης».
Σήμερα συνεχίζεται η πολύμορφη κινητοποίηση με βάση τις αποφάσεις των σωματείων και ομοσπονδιών σε κάθε χώρο με κατά τόπους και κατά κλάδους συγκεντρώσεις με η χωρίς στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις στους εργασιακούς χώρους, καταλήψεις των γραφείων προσωπικού η πρωτόκολλου ενώ συνεχίζονται οι συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και οι συγκεντρώσεις στελεχών ενισχύοντας την συμμετοχή στην απεργία αποχή και το μπλοκάρισμα της διαδικασίας και στο 2ο δεκαήμερο που καλούνται να  αξιολογήσουν οι Αξιολογητές Α.
Μαζί με τα μηνύματα αγώνα και συνέχισης της απεργίας-αποχής φτάνουν στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πολλές καταγγελίες για κάθε είδους μεθοδεύσεις στις οποίες καταφεύγουν στελέχη της διοίκησης σε διάφορες υπηρεσίες  προκειμένου να ανακόψουν το απεργιακό ρεύμα και να εμφανίσουν με κάθε τρόπο αυξημένα ποσοστά συμμετοχής στη διαδικασία.
Εκτός από την απεργοσπαστική τροπολογία και τον εκβιασμό που ασκείται άμεσα από αυτή, πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνουν οι έμμεσες και άμεσες απειλές που κυκλοφορούν υπογείως ως φημολογία ταυτόχρονα με τις κάθε είδους μεθοδεύσεις που παραβιάζουν ακόμα και την τυπική τήρηση της νομιμότητας  των πρόσφατα ψηφισμένων νόμων τους.
Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης είναι κάποια μόνο από τα «μέσα» που επιστρατεύονται  και  αποδεικνύουν τον πανικό της και των πρόθυμων στελεχών της διοίκησης μπροστά στο μεγάλο απεργιακό ρεύμα ενάντια στην αξιολόγηση.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για άλλη μια φορά χαιρετίζει τους απεργούς-απέχοντες από την αξιολόγηση που δεν κάμπτονται από τους εκβιασμούς και συνεχίζουν περήφανα και με αξιοπρέπεια τον αγώνα.
Η διατήρηση σε πολλούς βασικούς κλάδους και υπουργεία των υψηλών ποσοστών της τάξης του 70, 80 και 90%   αλλά ακόμα και σε περιπτώσεις με μικρότερη συμμετοχή η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ήδη στην πράξη ακυρωθεί. Είναι ήδη διάτρητη η διαδικασία καθώς διαμορφώνεται ένας τραγέλαφος όπου κάποιοι θα έχουν συμμετάσχει και κάποιοι όχι, κάποιοι άλλοι θα έχουν την αξιολόγηση του Αξιολογητή Α και κάποιοι όχι και κάποιοι θα έχουν αξιολόγηση από Αξιολογητές Β΄ και κάποιοι όχι καθώς ήδη έχει δηλωθεί σημαντική συμμετοχή στην απεργία αποχή και από Αξιολογητές Β΄.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να συνεχίσουν αποφασιστικά και με αξιοπρέπεια τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της συμμετοχής στην απεργία-αποχή.
Με συνέχιση των συλλογικών διαδικασιών Γενικών Συνελεύσεων, περιοδειών, συναντήσεων στελεχών, συγκεντρώσεων και δυναμικών κινητοποιήσεων – καταλήψεων κλπ στους χώρους δουλειάς, με συνέχιση της συγκέντρωσης υπογραφών αλλά και με κάλεσμα σε όσους συναδέλφους λύγισαν κάτω από το βάρος των απειλών να ζητήσουν πίσω την έκθεση αξιολόγησης που κατέθεσαν και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία αποχή ακόμα. Δίνουμε τη μάχη μέχρι το τέλος. Και το 2ο 10 ήμερο αποτελεί χρονικό διάστημα κρίσιμο για την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα με κορύφωση των κινητοποιήσεων – συγκεντρώσεων στις 12 Οκτώβρη που κλείνει το 2ο δεκαήμερο για την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Αξιολογητές Α΄. Καμιά έκθεση αξιολόγησης να μην κατατεθεί.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης από την ΑΔΕΔΥ των σωματείων του Δημοσίου για το νομοσχέδιο της αξιολόγησης του Δημοσίου και για τις επερχόμενες δράσεις της ΑΔΕΔΥ, θα μιλήσει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6-10-2016 στις 13.00 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης.  
Η συμμετοχή όλων για ενημέρωση είναι απαραίτητη.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΚΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: