Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλυψη θέσεων ευθύνης στο σύνολο των οργανικών μονάδων




Πύργος 24-9-2018     


Αριθ. Πρωτ.: 196
ΠΡΟΣ:

  1. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδα
  1. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Σχεδιασμού & Διοίκησης
3.            Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας
4.            Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Δ.Ε. / Δ/νση Διοίκησης
Email: dd@pde.gov.gr Fax: 2613-613 324




ΘΕΜΑ :
Κάλυψη θέσεων ευθύνης στο σύνολο των οργανικών μονάδων







Στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας υφίστανται οργανικές μονάδες επιπέδου τμήματος στις οποίες δεν υπάρχει τοποθετημένος προϊστάμενος και ούτε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 87 του Ν. 3528/07 περί αναπλήρωσης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε άμεση υποχρέωση σας να προχωρήσετε στην κάλυψη των θέσεων ευθύνης του συνόλου των οργανικών μονάδων, όπως αυτές περιγράφονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας, για την νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών (υπάρχει σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών) εφαρμόζοντας τις διατάξεις του αναφερόμενου άρθρου και της υπ΄ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.46/2257/οικ.26574/14-10-2016 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης [ΑΔΑ ΩΣΖΡ465ΦΘΕ-Κ8Λ].
Επισημαίνουμε ότι μας προβληματίζει η αντιφατική στάση της Περιφερειακής Αρχής, που ενώ έχει επιλέξει προϊσταμένους Διευθύνσεων και Γενικών Διευθύνσεων χωρίς να διατηρούν το νόμιμο έρεισμα της άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου της υποκείμενης οργανικής μονάδας, γεγονός που απαγορεύεται ρητά από την αναφερόμενη εγκύκλιο, αλλά και έχει επιβεβαιωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την μη θεώρηση χρηματικού εντάλματος πληρωμής επιδόματος θέσης ευθύνης (σχετ. Κ.Π.Ε.Δ. Τμήμα Ι Πράξη 117/2018), παράλληλα δεν καλύπτει το σύνολο των οργανικών μονάδων επιπέδου τμήματος με προϊσταμένους.

Σας καλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες υλοποιώντας τη διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα,  περί αναπλήρωσης Προϊσταμένων.
























Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Θεόδωρος Τσίπας
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: