Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΣΥΑΠΕ Απαντάμε στην επιχειρούμενη ωμή παρέμβαση στην λειτουργία των Συνδικάτων


   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710


                                            Αθήνα 2 /9 /2019                      
                                             Αριθμ. Πρωτ.: 109

                                                                 
ü  Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων!
ü  Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης να μπει η συνδικαλιστική δράση στο γύψο!
ü  Απαντάμε αγωνιστικά και απεργιακά στην επιχειρούμενη ωμή παρέμβαση στη λειτουργία των Συνδικάτων και στο δικαίωμα στην απεργία!
Η ΝΔ υλοποιώντας τις απαιτήσεις της εργοδοσίας εξαπολύει νέα επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2018. Θέλουν να χτυπήσουν την ουσία της ύπαρξης και λειτουργίας των Συνδικάτων και τις συλλογικές διαδικασίες, να επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση και το φακέλωμα των εργαζομένων. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!!! Πρόκειται για νέο Νόμο - συνδικαλιστικό πλαίσιο που στην πράξη, καταργεί τα καταστατικά των Σωματείων και τη δυνατότητά τους να λειτουργούν με τους όρους που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει.
Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους πόθους του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, θέλει να τελειώνει μια και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.
Η στόχευσή τους δεν μπορεί να κρυφτεί.
Το επιχείρημα της κυβέρνησης περί «δημοκρατίας» είναι ψευδεπίγραφο. Με νομοθετικές ρυθμίσεις περί «κυβερνησιμότητας» δίνει σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στα Συμβούλια τους! Ταυτόχρονα ενώ η ίδια η κυβέρνηση που αποφασίζει και νομοθετεί αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος, για τους εργαζόμενους και τα Σωματεία απαιτεί καθολική συμμετοχή σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και πλήρες φακέλωμα για όποιον συμμετέχει!
Από τη μια καταργεί, για χατίρι του ΣΕΒ, την αιτιολόγηση της απόλυσης δήθεν «για να μην φακελώνονται οι εργαζόμενοι» και από την άλλη θέλει να δημιουργήσει «ηλεκτρονικό μητρώο όσων συνδικαλίζονται» και «ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τη λήψη απεργιακής απόφασης». Πλήρες φακέλωμα για να «παίρνει» η εργοδοσία και το κράτος τα μέτρα τους!! Αυτή τη διάτρητη διαδικασία κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο.
Το ήδη περίπλοκο και ασφυκτικό πλαίσιο για να είναι νόμιμη η απεργία στα δικαστήρια πλέον γίνεται ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. Δεν τους αρκεί! Ο στόχος είναι το 100% των απεργιών να βγαίνουν παράνομες.

Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα Συνδικάτα!

Τα Συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουμε, οργανώνουμε την πάλη μας, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούμε στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Λογοδοτούμε στα μέλη μας, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, είμαστε σε ετοιμότητα, δίνουμε απεργιακή απάντηση όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των Συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: