Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε στις 5-6-2019, συνάντηση των μελών του Δ.Σ. με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλειο  Γιαννόπουλο, κατόπιν πρωτοβουλίας του.

Στα πλαίσια της συνάντησης κατατέθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. υπόμνημα προς τον νέο Αντιπεριφερειάρχη και έγινε σχετική συζήτηση για τα κάτωθι θέματα:

1.    Στελέχωση Υπηρεσιών με προσωπικό μόνιμης σχέσης εργασίας είτε με προσλήψεις είτε μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας
2.    Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, μέτρα προληπτικής ιατρικής και χορήγηση γάλακτος στους δικαιούχους σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Κ.Υ.Α. 43726/7-6-2019 (ΦΕΚ 2208/Β΄/2019)
3.    Ύπαρξη Ιατρού Εργασίας  και Τεχνικού Ασφαλείας (άρθρο 8 Ν. 3850/2010)
4.    Εφαρμογή των Ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το προσωπικό δημοσίου δικαίου και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
5.    Διασφάλιση των πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής των τέκνων των υπαλλήλων στις παιδικές κατασκηνώσεις (άρθρο 167 Ν. 4483/2017)
6.    Κατάρτιση προγραμμάτων επιμόρφωσης των υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προκύπτουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, με στόχο να διασφαλίζεται η συμμετοχή κάθε υπαλλήλου σε τουλάχιστον δύο επιμορφωτικές δραστηριότητες κατ’ έτος, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (άρθρο 2 Σ.Σ.Ε.& Ε.Σ.Σ.Ε.)
7.    Τυποποίηση διοικητικών διαδικασιών, πράξεων και εντύπων σε επίπεδο Περιφέρειας με ευθύνη των αντίστοιχων Γενικών Διευθύνσεων, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας
8.    Συντήρηση κτιριακών υποδομών Διοικητηρίου, καθαρισμός υπογείου και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, έκδοση πιστοποιητικών πυρασφαλείας
9.    Καθορισμός κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του Πολυλειτουργικού Κόμβου και εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για το σύνολο των εκδηλώσεων.
10.  Κάλυψη θέσεων ευθύνης οργανικών μονάδων με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.46/2257/οικ.26574/14-10-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών
11.   Παύση της μη προβλεπόμενης από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα τοποθέτησης των υπαλλήλων με παράλληλα καθήκοντα με ή χωρίς την συναίνεσή τους, σε περισσότερες από μία οργανικές μονάδες.
12.  Στελέχωση του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Ηλείας σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στον οργανισμό της Περιφέρειας.
13.  Απρόσκοπτη μετακίνηση του προσωπικού για την κάλυψη των  υπηρεσιακών αναγκών καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα με τα υπηρεσιακά οχήματα.
14.  Διασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων από την αρχή του έτους και καθ΄ όλη τη διάρκειά του για τις αποζημιώσεις της υπερωριακής απασχόλησης και των δαπανών μετακίνησης τους καθώς και βελτιστοποίηση του χρόνου εκκαθάρισης και απόδοσης στους δικαιούχους.
15.  Απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών.
16.  Αναβάθμιση του απαιτούμενου εξοπλισμού των υπηρεσιών, διασφάλιση ύπαρξης γραφικής ύλης και κατάλληλων αναλώσιμων
17.  Απόδοση αποδοχών σε υπαλλήλους, κατόπιν ακύρωσης της πράξης περικοπής τους
18.  Στέγαση κτηνιατρικής υπηρεσίας – συνένωσή της με του με το διπλανό χώρο του πρώην ΚΕΠ
19.  Περιορισμός των μισθώσεων με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας
20.  Δημιουργία διαύλου ενημέρωσης των εκπροσώπων του Συλλόγου για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: