Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας






Πύργος 20-9-2019     


Αριθ. Πρωτ.: 268


ΠΡΟΣ:

1.    Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

2.    Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

3.    Εκτελεστικό Γραμματέα

4.    Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας

email: gd.eslit@pde.gov.gr

 


ΚΟΙΝ.:

1.    Διεύθυνση Οικονομικού - Δημοσιονομικού Ελέγχου

email: do@pde.gov.gr

2.    ΟΣΥΑΠΕ

email: osyape@otenet.gr





ΘΕΜΑ :
Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας









Σύμφωνα με το άρθρο 98 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107 Α) στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως αυτό είχε προβλεφθεί στο άρθρο 15 παρ. 1 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226), προστέθηκαν  οι μόνιμοι και δόκιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου και ορισμένου χρόνου, των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, που υπάγονται σε συγκεκριμένες ειδικότητες ή παρέχουν συγκεκριμένες εργασίες οι οποίες προσδιορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 98 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107 Α) στην κατηγορία Α συμπεριλαμβάνεται και το νοσηλευτικό προσωπικό των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού. Επίσης στο άρθρο 27 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΦΕΚ 4309/β΄/2016), αναφέρονται οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Στο τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου υπηρετεί μία υπάλληλος του κλάδου Τ.Ε. Νοσηλευτριών η οποία ασκεί τα καθήκοντα του κλάδου της, όπως αυτά απορρέουν από τον αναφερόμενο οργανισμό και σύμφωνα με τα επαγγελματικά δικαιώματα της ειδικότητάς της, που προσδιορίζονται από το Π.Δ. 351/1989 (ΦΕΚ 159 Α).
Μέσα στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων της η μοναδική υπάλληλος του κλάδου Τ.Ε. Νοσηλευτριών ασκεί πλήρως και κατά αποκλειστικότητα εμβολιασμούς (ταξιδιωτικής ιατρικής, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού κλπ), δερμοαντιδράσεις mantoux για έλεγχο φυματίωσης, επιδημιολογικές έρευνες λοιμωδών νοσημάτων (ιλαράς, φυματίωσης, μηνιγγίτιδας, βρουκέλλωσης κλπ), σύμφωνα με τις εκδοθείσες, από τον Αύγουστο 2017 έως και σήμερα, βεβαιώσεις των εκάστοτε προϊσταμένων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Από τα αναφερόμενα προκύπτει ότι η περιγραφόμενη συνάδελφος καλύπτει το σύνολο των προϋποθέσεων της παραγράφου 4 του άρθρου 98 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107 Α) για την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και παρόλα αυτά η Διεύθυνση Οικονομικού και Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα, καταχρηστικά στην εκκαθάριση και πληρωμή  του.
Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι πρέπει να αναλάβετε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην μοναδική υπάλληλο του κλάδου Τ.Ε. Νοσηλευτριών της Π.Ε. Ηλείας, αφού καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες με την παράλληλη ενημέρωσή μας.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας




Δεν υπάρχουν σχόλια: