Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Εξυπηρέτηση κοινού στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού του κορωνοϊού

 


 

 

Πύργος 16-11-2020

 

Αριθ. Πρωτ.: 367

ΠΡΟΣ:

1.     Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: grafeio.pde@pde.gov.gr

2.     Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

1.     Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

3.     email: a.filias@pde.gov.gr

4.     Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: v.giannopoulos@pde.gov.gr

5.     Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας

ΘΕΜΑ :

Εξυπηρέτηση κοινού στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού του κορωνοϊού

ΣΧΕΤ.:

Η με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ69/134/οικ21190/13-11-2020 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών





 

 

Με την ανωτέρω σχετική εγκύκλιο μεταξύ των άλλων, επαναλαμβάνεται η υποχρέωση των δημοσίων υπηρεσιών, με βάση τις επιδημιολογικές συνθήκες και την κρισιμότητα της κατάστασης, να εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Η μέχρι τώρα εμπειρία από την λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας έχει δείξει ότι υπάρχει δυσκολία τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τους πολίτες να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, μη εφαρμόζοντας στην ουσία τις σχετικές εγκυκλίους.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι:

1.    Θα πρέπει να καθοριστεί ο τρόπος που θα προγραμματίζονται τα ραντεβού (ποιος θα καθορίζει τις επείγουσες από τις μη επείγουσες περιπτώσεις, πόσους πολίτες θα εξυπηρετούν σε ημερήσια βάση οι υπηρεσίες, με ποιο τρόπο θα γίνεται η επιβεβαίωση τους κλπ)

2.    Θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία επικοινωνίας ανά Υπηρεσία επιπέδου Διεύθυνσης και ανά Περιφερειακή Ενότητα, δηλαδή τηλέφωνο, fax, email στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν τα αιτήματα ή να λαμβάνουν πληροφορίες ή να προγραμματίζουν ραντεβού.

3.    Θα πρέπει να επικαιροποιηθεί ο οδηγός του πολίτη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας και να ενσωματωθούν σε αυτόν τα έντυπα και τα δικαιολογητικά τουλάχιστον για τις συνήθεις διοικητικές διαδικασίες.

4.    Οι παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να αναδειχτούν και να είναι εύκολα αναζητήσιμες από το ευρύ κοινό (ανάρτηση στην πρώτη σελίδα της Περιφέρειας, καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κλπ)

5.    Να μην επιτρέπεται η είσοδος σε όποιον δεν έχει επιβεβαιωμένο ραντεβού.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: